Nogomet

"Rujan će doći jako brzo"

Vedran Attias • ponedjeljak, 01.03.2010.
"Rujan će doći jako brzo"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon što je donio pobjedu svom klubu u Ukrajini, Ognjen Vukojević je u razgovoru za Sportnet.hr najavio utakmicu hrvatske reprezentacije s Belgijom, pričao o ukrajinskom prvenstvu, kvalifikacijama za Europsko i ostalome...

Ognjen Vukojević nije mogao zamisliti bolji početak prvenstva nakon dugih priprema.

Nakon mjesec i pol dana dugih pripreme u Izraelu, Portugalu i Španjolskoj – konačno se nastavilo prvenstvo. Iako smo igrali protiv posljednje momčadi lige, ta su otvaranja nakon dugih pauzi uvijek nezgodna. Dugo smo ih lomili i najvažnije je da smo upisali tri boda; naravno, drago mi je što sam zabio za pobjedu.

Hrvatski reprezentativac naučen je s Dinamom biti prvi na tablici, a drukčije nije niti u Ukrajini.

Pobjedom smo održali dva boda prednosti ispred Šahtara, no imamo utakmicu manje. Unatoč tome što pretposljednje kolo igramo u Donecku vjerujem da ćemo biti prvaci i tako direktno ući u Ligu prvaka. Zapravo, vjerujem da bi do susreta u Donecku već trebali imati dovoljnu prednost za obranu naslova odnosno da nećemo nigdje kiksati i neplanirano ispustiti bod(ove).

Što se tiče Lige prvaka, Dynamo ne samo da nije imao sreće sa ždrijebom već su se nesreće nastavile i u utakmicama u skupini.

"To je za mene jedan od najljepših stadiona na svijetu, a igrali smo protiv najbolje momčadi svijeta, tako da je to san svakog igrača", rekao je o Nou Campu Ogi.

Osim što smo imali tešku skupinu, imali smo i mnogo peha. Izgubili smo neke utakmice koje nismo trebali i primali smo glupe golove u posljednjim minutama. Prava je šteta što se nismo kvalificirali u Kup Uefa jer mislim da imamo dobru momčad i da bi daleko dogurali. No, ako osvojimo naslov, što vjerujem da hoćemo, otvara nam se nova prilika za bolji europski rezultat uz lakšu skupinu.

Valerij Gazajev teško može zamisliti momčad bez našeg veznog igrača.

Odradio sam dobro pripreme, nisam propustio niti jedan trening i niti jednu utakmicu. Dobro sam se pripremio i najvažnije mi je da sam zdrav.

Činjenica što je Vukojević uvijek zdrav svakako veseli i našeg izbornika Bilića.

Barca opet prvak

Vukojević vjeruje kako Katalonci mogu obraniti naslov prvaka Europe: "Mislim da će ponovno osvojiti naslov prvaka Europe. Igraju najbolji nogomet, imaju sjajnu momčad koja zna pobjeđivati i vjerujem da će biti prvi koji će obraniti naslov prvaka."

Nismo se dugo vidjeli, od 11. mjeseca i Lihtenštajna u Vinkovcima. Imamo dobru provjeru, Belgija je kvalitetan protivnik. Veselim se okupljanju i dobroj utakmici. Najvažnije da se dobro pripremimo u te četiri prijateljske utakmice i da kvalifikacije dočekamo spremni. Rujan će jako brzo doći, pa će nam provjere itekako koristiti za pripremu. Bilo bi lijepo u Belgiji započeti pobjedom, da se stvori dobra atmosfera uoči kvalifikacija.

Što se pak tiče kvalifikacijske skupine za Europsko prvenstvo 2012. – svi možemo biti zadovoljni.

Grupa je odlična, nismo mogli bolje proći, no svi igraju nogomet i sigurno je da nigdje neće biti lako. Nema više velikih favorita, očekujem veliku borbu s Grčkom, no mislim da smo kvalitetniji. Gostujuće utakmice, posebno u Izraelu i Gruziji, lako bi mogle odlučivati o plasmanu na EP.

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!