Nogomet

"Nisam zaboravio zabijati"

Borna Rupnik • utorak, 02.03.2010.
"Nisam zaboravio zabijati"
Foto: Dejan Popek

Lokeren se u belgijskoj ligi i dalje grčevito bori za opstanak, stoga im je pobjeda nad Westerloom bila itekako potrebna. Nju je u subotu osigrao Tomo Šokota...

Bivši napadač Dinama, Benfice, Porta i hrvatske reprezentacije, Tomo Šokota, postigao je za svoj Lokeren protiv Westerloa pogodak vrijedan tri boda, koji im ostavljaju nadu u očuvanje prvoligaškog statusa.

"Napokon sam pogodio. Nisam zaboravio zabijati, iako su mi već tri gola 'nagradili' žutim kartonom zbog skidanja dresa. Možda i bolje da nisam ranije zabijao više, inače bih nakupio nekoliko suspenzija", izjavio je.

"S tom smo se pobjedom vratili na zacrtani put", rekao je Šokota belgijskim medijima, "a ova će se momčad spasiti".

Ključ uspjeha ležat će u treneru, ističe Šokota: "Tijekom svoje karijere radio sam s mnogo trenera, uključujući i velika imena poput Josea Antonija Camacha ili Giovannija Trapattonija, ali Emilio Ferrera je nešto posebno".

"Njegove su taktičke pripreme izvrsne. Zato puno teže primamo pogotke, a to je najveća razlika u odnosu na neka prošla vremena. Više nećemo gubiti utakmice u završnicama. Svi igrači znaju što im je činiti, pa čak i ja sa svim svojim iskustvom mogu učiti od njega", zaključio je Tomo Šokota.

Nakon 26 odigranih utakmica, Lokeren je s 18 bodova na pretposljednjem mjestu ljestvice. Roeselare ima bod manje i dvije utakmice više.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!