Nogomet

Senegalci ozbiljno zabrinuli Grke

Borna Rupnik • srijeda, 03.03.2010.
Senegalci ozbiljno zabrinuli Grke
Foto: EPA

U akciji su u srijedu navečer bile i reprezentacije koje će Hrvatskoj stajati na putu prema Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine. Grci, za razliku od Izraelaca, današnji dan neće pamtiti po dobrome...

Grčka je za prvog protivnika u 2010. godini izabrala reprezentaciju Senegala, a gosti su zahvalili na pozivu i iz Volosa odnijeli - pobjedu. Nakon obostrano blijedog prvog dijela, u kojem su jedine ozbiljnije prilike promašili Mamadou Niang i Georgios Samaras, Senegal je u nastavku ubacio u brzinu više te vrlo lijepim pogocima Nianga i Guiranea Ndawa došao do završnih 2:0.

Imali su Senegalci odličnu šansu i za treći gol, ali se istaknuo grčki vratar Kostas Halkias. Otti Rehhagelu tako preostaje bolje pripremiti svoje izabranike za nastup na svjetskoj smotri, a potom i u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Grčka će prije puta u Afriku odmjeriti snage s Paragvajem i Sjevernom Korejom.

Nervoza u Tbilisiju

Pred 30.000 gledatelja, Gruzija je u neuobičajeno nervoznih 90 minuta za prijateljsku utakmicu nadjačala Estoniju. Nakon što je Raio Piiroja u završnici prvog dijela dobio prvi crveni karton, Levan Kobiašvili realizirao je kazneni udarac za vodstvo Gruzijaca.

Ats Purje poravnao je sedam minuta prije kraja, ali su Estonci utakmicu završili s devetoricom, zahvaljujući isključenju Dmitrija Kruglova. To je za pobjednički pogodak Gruzije iskoristio David Siradze.

Izraelci su, s druge strane, početak ožujka obilježili slavljem u Temišvaru. Pod paskom privremenog izbornika Elija Ohane pobijedili su Rumunjsku 2:0. Liverpoolov Yossi Benayoun donio je Izraelu prednost u 45. minuti, a konačni rezultat postavio je Elyaniv Barda s bijele točke, pet minuta prije isteka vremena.

U Luandi, jednom od poprišta nedavno završenog Afričkog kupa nacija, Latvija je protiv Angole ubilježila neodlučenih 1:1. Naši su budući protivnici poveli preko Girtsa Karlsonsa, ali je u 76. minuti Ricardo Job upisao svoje ime na popis angolskih strijelaca i tako izbavio novog izbornika Zecu Amarala poraza u debitantskom nastupu.

Malta je snage odmjerila s Finskom, a usprkos ranom pogotku nije uspjela sačuvati pobjedu. Michael Mifsud bio je precizan u 17. minuti, ali Roman Eremenko i Mika Väyrynen u kratkom razdoblju između 66. i 69. minute pogađaju za preokret.

Prijateljske utakmice:
Grčka - Senegal 0:2
Rumunjska - Izrael 0:2
Angola - Latvija 1:1
Gruzija - Estonija 2:1
Malta - Finska 1:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!