FA kup, četvrtfinale, 07.03.2010, 14:45 h
Reading
Reading 2:4 Aston Villa
Aston Villa

Villa se vraća na Wembley

Marin Vuković • nedjelja, 07.03.2010.
Villa se vraća na Wembley

Pobjedom nad Readingom od 4:2 u četvrtfinalu FA kupa nogometaši Aston Ville izborili su mjesto među četiri najbolje momčadi i povratak na Wembley, premda su nakon prvog poluvremena zaostajali dva pogotka za domaćinom. Igrač utakmice bio je John Carew, koji je u drugom poluvremenu stigao do hat-tricka.

Odličnu su četvrtfinalnu utakmicu FA kupa odigrali Reading i Aston Villa, jednu od onih u kojoj su obje momčadi zaslužile prolaz, no dalje je mogla samo jedna od njih. Ovaj put bit će to premierligaš iz Birminghama, koji je uspio nadoknaditi velik zaostatak, u nastavku utakmice domaćinu postići četiri pogotka te s konačnih 4:2 trasirati put prema Wembleyju.

Ožujska groznica

Pobjedom nad Readingom nogometaši Aston Ville prekinuli su jednu pomalo nevjerojatnu tradiciju. Naime, otkad je 2005. godine kormilo kluba od Davida O'Learyja preuzeo Martin O'Neill, klub s Villa Parka nije upisao niti jednu jedinu pobjedu u ožujku u bilo kojem natjecanju.

Pobjedom nad Readingom došao je kraj i toj statističkoj tradiciji, a za vjerovati je da će Aston Villa ovoga mjeseca upisati još koju pobjedu, tek toliko da potvrdi kraj neugodnog niza.

Prvo je poluvrijeme u potpunosti pripalo domaćinu, koji je igrao bolje i nakon kornera u 27. minuti pogotkom Shanea Longa došao do zasluženog vodstva. Isti igrač 15 je minuta kasnije bio na putu da postane heroj svoje momčadi, ubačaj Jimmyja Kebea s desne strane pretvorio je u drugi pogodak Readinga i drugoligaš je na odmor otišao s velikom prednošću.

Drugi je dio, pak, ponudio puno drugačiji nogomet. Martin O'Neill je dobro razdrmao svoje igrače i već nakon dvije minute nastavka polučio rezultat. Put povratka u utakmicu načeo je Ashley Young pogotkom u 47. minuti, a samo četiri minute kasnije Stewart Downing je ubacio za Johna Carewa, koji glavom vraća utakmicu u potpuni egal.

Preokret je dovršen u 57. minuti, kada je Carew još jednom zatresao mrežu domaćina i po prvi put na utakmici donio prednost Aston Villi, a isti je igrač u sudačkoj nadoknadi izborio jedanaesterac i potom ga sam pretvorio u pogodak za konačnih 4:2.

FA kup

četvrtfinale

Portsmouth2:0Birmingham City
Fulham0:0Tottenham
Reading2:4Aston Villa
Chelsea2:0Stoke City
Tottenham3:1Fulham

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.03.2010. u 23:03
    Odlicna utakmica, Reading se sjajno predstavio u prvom dijelu uz odlicnu akciju za drugi gol. Uragan Aston ville na pocetku drugog poluvremena je bio impresivan.
    Obrisan korisnik