FA kup, četvrtfinale, 06.03.2010, 13:30 h
Portsmouth
Portsmouth 2:0 Birmingham City
Birmingham City

Kakav stečaj, Portsmouth ide na Wembley

Marin Vuković • subota, 06.03.2010.
Kakav stečaj, Portsmouth ide na Wembley

Čini se da stečaj i financijska kriza koji drmaju Portsmouthom pozitivno djeluju na njegove igrače, koji su nakon prvenstvene pobjede nad Burnleyjem u četvrtfinalu FA kupa pobijedili Birmingham i plasirali se među četiri najbolje momčadi u tom natjecanju.

Klub u stečaju i na rubu financijske i egzistencijalne propasti osvaja najstarije europsko kup natjecanje, engleski FA kup. Kakva bi to priča bila! Naravno, još uvijek smo daleko od takvoga raspleta, no Portsmouth je pobjedom od 2:0 nad Birminghamom napravio velik korak prema osvajanju toga trofeja i plasirao se u polufinale, koje se baš poput finalne utakmice igra na Wembleyju.

Nakon groznog prvog poluvremena koje doista ne može služiti na čast ni jednima ni drugima, a ni nogometu u cjelini, drugi dio na Fratton Parku ponudio je znatno bolji nogomet, a na kraju i dva pogotka. Za oba pogotka zaslužan je francuski napadač Frédéric Piquionne, koji se u kratkom razmaku od samo tri minute dvaput upisao u strijelce.

U 67. minuti Piquionne je iskoristio slabu reakciju Joea Harta i doveo Portsmouth u vodstvo, a već tri minute kasnije svojim četvrtim pogotkom u posljednje tri utakmice donio je Pompeyju nedostižnu prednost.

Birmingham će svakako imati što reći o pogotku Liama Ridgewella, koji je desetak minuta kasnije posve neopravdano poništen iako je lopta prešla gol liniju. Kontroverzan trenutak nekom ironijom sudbine dogodio se u istome danu kada je Odbor međunarodnog nogometnog saveza objavio da definitivno odustaje od uvođenja kamera i tehnologije u nogomet.

U subotu i nedjelju se igraju i preostale tri utakmice četvrtfinala FA kupa, nakon kojih ćemo doznati sva četiri putnika na Wembley. Jedan od njih mogao bi biti i Tottenham, koji danas u 18 sati i 20 minuta igra utakmicu protiv Fulhama.

FA kup

četvrtfinale

Portsmouth2:0Birmingham City
Fulham0:0Tottenham
Reading2:4Aston Villa
Chelsea2:0Stoke City
Tottenham3:1Fulham

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • :))07.03.2010. u 08:11
    ima u njegovom ducanu i klubu :))
    :))
  • Bogomdani06.03.2010. u 16:45
    Frédéric Piquionne... Jeli još ima na prodaju njegovih dresova? :))))
    Bogomdani