FA kup, četvrtfinale, 07.03.2010, 17:00 h
Chelsea
Chelsea 2:0 Stoke City
Stoke City

Terry i Lampard potvrdili polufinale

Marin Vuković • nedjelja, 07.03.2010.
Terry i Lampard potvrdili polufinale
Foto: EPA

Nakon što su plasman u polufinale FA kupa osigurali Aston Villa i Portsmouth, isto su to učinili i nogometaši Chelseaja, koji su pred svojim navijačima svladali Stoke City i barem se djelomično iskupili za teški prošlotjedni debakl protiv Manchester Cityja.

Poznata su tri od četiri polufinalista engleskog FA kupa, osim Aston Ville i Portsmoutha u današnjem ždrijebu polufinala naći će se momčad Chelseaja, dok će o četvrtom putniku na Wembley odlučiti ponovljeni susret između Tottenhama i Fulhama. Londonska momčad svladala je Stoke City na svom Stamford Bridgeu, a za pobjedu od 2:0 najzaslužniji su Frank Lampard i John Terry.

U 35. minuti nešto je sreće imao Lampard, čiji je udarac promijenio smjer i prevario Thomasa Sorensena, a utakmica je riješena u 67. minuti nakon kornera kojeg je izveo Lampard, a glavom u mrežu pospremio kapetan domaćih John Terry. Nakon medijskog linča kojeg je proživljavao proteklih tjedana, svoj je pogodak proslavio emotivno pokazujući navijačima na kapetansku traku.

Stoke City je u ovom susretu pokazao vrlo malo, a Hilariju su prijetili jedino iz prekida i svojih već nadaleko poznatih ubačaja rukom u režiji Roryja Delapa.

FA kup

četvrtfinale

Portsmouth2:0Birmingham City
Fulham0:0Tottenham
Reading2:4Aston Villa
Chelsea2:0Stoke City
Tottenham3:1Fulham

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!