Nogomet

Manchester United kao favorit lovi povijest

Matej Milanović • srijeda, 10.03.2010.
Manchester United kao favorit lovi povijest
Foto: EPA

Manchester United će na Old Traffordu pokušati po prvi put u povijesti izbaciti Milan. Englezi u susret kreću kao favoriti s golom prednosti iz prve utakmice. Milan pak lovi čudo i morat će ostvariti svoj najbolji rezultat ikada na gostovanjima kod Uniteda ukoliko želi doći do četvrtfinala...

Od njihovog prvog okršaja i Milan i Manchester United su ostvarili dobre rezultate te u jako dobroj formi ulaze u uzvrat. Do dvoboja koji je odigran prije tri tjedna United nije nikad zabio Milanu u gostima. Sad su upisali prvu pobjedu i čak mogu žaliti što nisu sve riješili tim prvim susretom. Da je utakmica završila 3:1 misija Milana graničila bi s nemogućim. Ovako se Milan mora zahvaliti Clarenceu Seedorfu što mu je produžio nadu.

Milan će i ovako imati težak posao. Ipak, u redovima talijanskog sastava vjeruju da mogu preokrenuti rezultat sa San Sira. Najavljuju napadački pristup, ali bez srljanja koje bi moglo biti kobno. Trener Leonardo je uvjeren da će psihološka strana imati veliku ulogu, ali isto tako vjeruje da ima zašto biti optimist: "Vjerujem u pozitivan ishod zbog naših posljednjih nastupa, a i zbog onoga što smo pokazali na San Siru gdje smo pokazali dobru igru."

Vezane vijesti

Manchester United može pak krenuti malo opuštenije u susret. Propustili su riješiti prolaz u Italiji, ali još uvijek su u prednosti i ne moraju previše forsirati u napadu. Ipak, Alex Ferguson je rekao da njegova momčad ne zna čuvati rezultat te da će i oni igrati napadači i tražiti pobjedu: "Rezultat nas ne smije zavarati i ne smijemo misliti da smo već u idućem krugu. Mislim da nismo dobri u čuvanju prednosti. Moramo igrati našu normalnu igru što znači i napadati. Milan pak mora zabiti pa je za očekivati da će to biti jako otvorena utakmica."

Protiv povijesti

U prvoj utakmici je Manchester United po prvi put zabio gol u gostima kod Milana, a i došao je do prve pobjede. U uzvratu na Old Traffordu obje momčadi love povijesne rezultate.

Englezi bi u slučaju prolaza po prvi put uspjeli izbaciti Milan koji pak također lovi povijest. U četiri gostovanja kod Uniteda Talijani su slavili samo jednom, a najviše su na jednoj utakmici postigli dva gola i tada izgubili 3:2. Za prolaz dakle moraju bitno poboljšati svoj najbolji rezultat u Manchesteru.

Loša vijest za Crvene Vragove je da Wes Brown neće igrati barem mjesec dana. Za Ryana Giggsa je Ferguson rekao da neće zaigrati, a zbog isključenja na prvoj utakmici neće biti niti Michaela Carricka.

Međutim ima i jedna jako dobra vijest za navijače engleskog sastava. Wayne Rooney, za kojeg se strahovalo da neće biti spreman, zaigrat će protiv Milana i bit će glavno oružje domaćih u potrazi za povijesnim izbacivanjem Talijana i ulaskom u četvrtfinale.

Kod Milana su pak spremni Pato i Clarence Seedorf, koji nisu igrali s Romom. Od obojice se očekuje odlična utakmica, a uz njih puno se očekuje još od dvojice igrača. Jedan je David Beckham koji se nakon sedam godina vraća na Old Trafford. Još nije još sigurno hoće li zaigrati u prvoj jedanaestorici.

No, Englez je svejedno motiviran da, ako mu bude pružena prilika, da sve od sebe i pomogne u izbacivanju Manchester Uniteda. Kako je sam rekao po prvi put u životu se nada da će Crveni Vragovi izgubiti. Drugi igrač koji mora odigrati vrhunski je Ronaldinho. Od njega se zapravo očekuje najviše što se igrača Milana tiče. Brazilcu je ovo idealna prilika da pokaže da još može igrati na nivoima iz Barcelone i da zaslužuje mjesto među 23 igrača koje će Dunga povesti u Južnu Afriku.

Manchester United je veliki favorit za prolaz, no ne smije dozvoliti da Milan rano dođe do pogotka kao što se dogodilo na San Siru. Milan s druge strane mora tražiti upravo to, rani zgoditak.Time bi potpuno otvorili utakmicu i čak i u slučaju gola Manchester Uniteda mogli bi još imati dovoljno vremena da pokušaju izboriti barem produžetke. Ipak, ako Talijani ne zabiju rano, morat će zadržati hladnu glavu i bez nervoze tražiti gol. U suprotnom će domaćini to znati kazniti i olakšati si put među osam najjačih.

Liga prvaka, Osmina finala, Uzvrat, Manchester, Old Trafford:
Manchester United - Milan 20:45h (prvi susret 3:2)

Liga prvaka - završnica

osmina finala

Lyon1:0Real Madrid
Milan2:3Manchester United
Bayern2:1Fiorentina
Porto2:1Arsenal
Stuttgart1:1Barcelona
Olympiakos0:1Bordeaux
CSKA Moskva1:1Sevilla
Inter2:1Chelsea
Arsenal5:0Porto
Fiorentina3:2Bayern
Real Madrid1:1Lyon
Manchester United4:0Milan
Sevilla1:2CSKA Moskva
Chelsea0:1Inter
Barcelona4:0Stuttgart
Bordeaux2:1Olympiakos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.03.2010. u 19:33
    pol fakin skols
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.03.2010. u 19:33
    united, united, united .....................
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.03.2010. u 12:47
    Idemo crveni djavoli mozete vi to
    Obrisan korisnik