Nogomet

Svi vjeruju u prolaz

Nikola Vlahović • srijeda, 10.03.2010.
Svi vjeruju u prolaz
Foto: EPA

Nakon odlične utakmice i pobjede nad Sevillom u Primeri, nogometaši Reala puni samopouzdanja dočekuju Lyon. Iako su Francuzi minimalno slavili na svom terenu, znaju da ih na Santiago Bernabeu očekuje "paklena" atmosfera i momčad željna prolaska u četvrfinale Lige prvaka...

U domaćim prvenstvima protekli vikend, ove dvije momčadi odigrale su skroz suprotne utakmice. Dok je Real Madrid u derbiju 19. kola Primere, u odličnoj utakmici preokrenuo rezultat nad Sevillom i zauzeo vrh prvenstvene ljestvice, Lyon je razočarao svoje navijače, odigravši mršavih 0:0 s pretposljednjim Boulogneom.

Međutim, utakmice u Ligi prvaka su sasvim nešto drugo. Iako je Real Madrid bio favorit i u prvom susretu, Španjolci su napustili Francusku pognute glave. Pobjedu Lavovima donio je Jean Makoun, odličnim udarcem iz daljine koji je završio iza leđa sjajnog Ikera Casillasa.

Premda uloga favorita ponovno pripada Kraljevskom klubu, igrači Lyona uvjereni su da mogu doći do pozitivnog rezultata na Santiago Bernabeu. Dobar rezultat i dobra igra iz prvog susreta daju im pravo vjerovati da mogu izbaciti Real Madrid iz Lige prvaka.

Argentinac u redovima Lyona Cesar Delgado, poručio je igračima Reala da ih poštuje, ali da ih se nimalo ne plaši. "Nema nikakve dileme da Real ima sjajne igrače, ali ja ih se uopće ne bojim. Imam poštovanje prema njima, međutim, nikome ne priznajem da je bolji od nas", rekao je Delgado. Krilo Lyona ima i recept za prolaz dalje: "Ne smijemo dopustiti da razviju igru, moramo stalno vršiti pritisak na njihove igrače i tako ih odmaknuti što dalje od našeg gola. Moramo ponoviti igru iz prvog susreta".

Iako Francuzi dolaze dosta hrabro na Santiago Bernabeu, u redovima Reala vladaju veliki optimizam i nada da su bolji od Lyona i da to mogu potvrditi na terenu. Najveća zvijezda u svlačionici Reala Cristiano Ronaldo, ne sumnja u pobjedu svoje momčadi, ali ističe da će utakmica protiv Lyona biti vrlo teška.

"Utakmica u srijedu protiv Lyona nam je od ključne važnosti. Dobro smo upoznati s igrom Lyona i oni su vrlo snažna momčad. Ipak, ja vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i proći dalje. Nadam se da će navijači biti sjajni kao i protiv Seville u subotu, njihova pomoć će nam itekako trebati. Svi znaju koliko naš klub želi osvojiti Ligu prvaka ove sezone. Real je do sada osvojio devet puta Ligu prvaka, a ove godine želimo to napraviti i deseti put, posebno jer se finale igra na našem stadionu ", poručio je Portugalac.

Zasigurno igračima Reala neće biti nimalo lagano probiti čvrstu Lyonovu obranu, koju predvode dva iskusna stopera Cris i Boumsong, a na vratima se nalazi odlični Lloris Hugo, koji nije primio pogodak već šest utakmica za redom. Trener Reala Manuel Pellegrini, ne samo da ima imperativ prolaska u četvrtfinale, već i osvajanje Lige prvaka zbog velikog novca koji je uložen u Kraljevski klub, ali i zbog činjenice da je Real zadnji put osvojio Ligu prvaka davne 2002. godine.

I jedna i druga momčad imaju problema sa izostankom igrača. Realu će nedostajati tri važna igrača. Zbog žutih kartona suspendirani su Marcelo i Xabi Alonso, dok bivši Lyonov igrač Karim Benzema ima problema s ozljedom prepona. Zbog ozljede mišića za goste neće nastupiti Michel Bastos, a od prije su van terena Francois Clerc i Anderson. Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren, nema pravo nastupa za svoj novi klub jer je s Dinamom nastupao u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Liga prvaka, osmina finala, uzvratni susret, Santiago Bernabeu: Real Madrid - Lyon (0:1) 20:45h

Liga prvaka - završnica

osmina finala

Lyon1:0Real Madrid
Milan2:3Manchester United
Bayern2:1Fiorentina
Porto2:1Arsenal
Stuttgart1:1Barcelona
Olympiakos0:1Bordeaux
CSKA Moskva1:1Sevilla
Inter2:1Chelsea
Arsenal5:0Porto
Fiorentina3:2Bayern
Real Madrid1:1Lyon
Manchester United4:0Milan
Sevilla1:2CSKA Moskva
Chelsea0:1Inter
Barcelona4:0Stuttgart
Bordeaux2:1Olympiakos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!