Nogomet

Hazard srušio Liverpool

Vedran Babić • četvrtak, 11.03.2010.
Hazard srušio Liverpool
Foto: EPA

Odigrane su prve četiri utakmice osmine finala Europske lige. Najviše pogodaka palo je u Hamburgu gdje je HSV Mladena Petrića s 3:1 porazio Anderlecht. Ipak, najviše će svakako odjeknuti minimalna pobjeda Lillea nad Liverpoolom, ostvarena u posljednjim minutama utakmice. Atletico je protiv Sportinga razočarao odigravši 0:0 premda je sat vremena igrao s igračem više, dok je Wolfsburg zahvaljujući Zvjezdanu Misimoviću bliži četvrtfinalu poslije prve utakmice u Kazanu.

Lille - Liverpool 1:0
(Hazard 85')

Prvi čin dvoboja između Lillea i Liverpoola nije bio pretjerano bogat prilikama i golovima, no to neće previše smetati Francuzima koji su zahvaljujući pogotku belgijskog dragulja, 19-godišnjeg Edena Hazarda, pet minuta prije kraja stigli do vrijedne pobjede 1:0.

Vezane vijesti

Do tog trenutka ni jedni ni drugi nisu previše riskirali, a najbolje prilike za pogodak Liverpoola propustili su u prvom dijelu Ryan Babel i Fernando Torres. U nastavku je ponovno Babel neuspješno pokušao ugroziti domaćeg vratara Mickaela Landreaua, a nešto kasnije gostujući branič Daniel Agger umalo je postigao autogol.

U samoj završnici igra se rasplamsala. Lille je pritisnuo bivšeg europskog prvaka i to se isplatilo u 85. minuti kada je Hazard izveo slobodan udarac, lopta nije nikoga dotakla u šesnaestercu i prošla je iza leđa Pepea Reine. Dvije minute kasnije Hazard je pogodio i vratnicu, pa Lille može žaliti što će na Anfield otputovati sa samo jednim pogotkom prednosti.

HSV - Anderlecht 3:1
(Mathijsen 23', Van Nistelrooy 40', Jarolim 76'; Legear 45')

Najmirniji će na uzvrat otputovati HSV našeg Mladena Petrića. Bundesligaš je, doduše, primio gol na svom terenu, no i dalje ima dva gola viška uoči utakmice u Bruxellesu. Branič Joris Mathijsen doveo je Nijemce u vodstvo u 23. minuti poslije kornera, a u 40. nizozemski veteran Ruud Van Nistelrooy povisio je na 2:0. U međuvremenu je i naš Petrić propustio lijepu priliku za 3:0, a gostujući igrač Kanu priliku za smanjenje.

Jubilej HSV-a

Vodeći pogodak Jorisa Mathijsena bio je ujedno i 400. postignuti pogodak HSV-a u europskim natjecanjima.

Ipak, na izmaku prvog poluvremena Anderlecht je pronašao put do mreže HSV-a. Točnije rečeno, to je pošlo za nogom Jonathanu Legearu, koji je predivnim slobodnim udarcem s 30 metara udaljenosti matirao Franka Rosta.

U nastavku utakmice najbolje prigode su propustili Petrić te na suprotnoj strani Biglia prije nego što je 14 minuta prije kraja kapetan HSV-a David Jarolim ponovno zatresao mrežu gostiju i vratio svojoj momčadi prednost od dva pogotka.

Atletico - Sporting 0:0
((CK) Grimi 31', Tonel 89' (oba Sporting))

Zadovoljniji remijem bez golova u Madridu definitivno mogu biti gosti iz Lisabona. Oni su, naime, utakmicu završili s devetoricom nakon što su crvene kartone zaradili Grimi i Tonel. Grimi je teren napustio već poslije pola sata zbog druge javne opomene, a Tonel je u 89. minuti zaradio izravno isključenje. Unatoč tome što je sat vremena igrao s igračem više, Atletico nije uspio probiti bunker Sportinga.

Rubin - Wolfsburg 1:1
(Noboa 29'; Misimović 67')

I Rubin i Wolfsburg bore se za prvo pojavljivanje u četvrtfinalu nekog europskog natjecanja, a poslije prvih 90 minuta bliži tom cilju je aktualni prvak Njemačke. Rubin je u 29. minuti poveo preko Ekvadorca Christiana Noboe, a do izjednačujućeg pogotka Zvjezdana Misimovića u nastavku imao je još dvije izgledne prigode za povećanje vodstva. U spas Wolfsburgu stigao je njegov vratar Marwin Hitz, koji je obranio opasne udarce Bukarova i Kabzea.

Kazna je stigla u 67. minuti kada je Misimović realizirao ostavljenu loptu Edina Džeke i zabio vrijedan gostujući pogodak. Do kraja utakmice Misimović je pogodio gredu iz slobodnog udarca, a iz kornera koji je uslijedio Obafemi Martins je umalo zabio drugi pogodak.

Europska liga - završnica

osmina finala

Lille1:0Liverpool
Hamburger SV3:1Anderlecht
Rubin Kazan1:1Wolfsburg
Atlético Madrid0:0Sporting
Benfica1:1Marseille
Panathinaikos1:3Standard Liège
Juventus3:1Fulham
Valencia1:1Werder Bremen
Anderlecht4:3Hamburger SV
Wolfsburg2:1 *Rubin Kazan
Sporting2:2Atlético Madrid
Marseille1:2Benfica
Standard Liège1:0Panathinaikos
Liverpool3:0Lille
Fulham4:1Juventus
Werder Bremen4:4Valencia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!

Europska liga - završnica

osmina finala

Lille1:0Liverpool
Hamburger SV3:1Anderlecht
Rubin Kazan1:1Wolfsburg
Atlético Madrid0:0Sporting
Benfica1:1Marseille
Panathinaikos1:3Standard Liège
Juventus3:1Fulham
Valencia1:1Werder Bremen
Anderlecht4:3Hamburger SV
Wolfsburg2:1 *Rubin Kazan
Sporting2:2Atlético Madrid
Marseille1:2Benfica
Standard Liège1:0Panathinaikos
Liverpool3:0Lille
Fulham4:1Juventus
Werder Bremen4:4Valencia

Izdvojeno