Nogomet

Torres slomio Francuze

Vedran Babić • četvrtak, 18.03.2010.
Torres slomio Francuze
Foto: EPA

I preostale četiri uzvratne utakmice osmine finala Europske lige su pratile trend koji su postavile prve četiri. Uzbuđenja i pogodaka ponovno nije nedostajalo, palo ih je 16, a prolazak u četvrtfinale slave Liverpool, Atletico, Wolfsburg i HSV, koji je unatoč porazu od Anderlechta prošao dalje zbog golova u gostima. Jedan od strijelaca u golijadi bio je i naš Mladen Petrić.

Liverpool - Lille 3:0 (3:1)
(Gerrard 9' (11m), Torres 49', 89')

Liverpool je iskoristio prednost domaćeg terena i anulirao prednost Lillea iz prve utakmice. Kobni su za Francuze bili počeci dvaju poluvremena u kojima su primili dva pogotka. U devetoj minuti Lucas je srušen u kaznenom prostoru gostiju, a kapetan Redsa Steven Gerrard pogodio je za 1:0 i najbolji mogući start. Četiri minute kasnije moglo je biti i 2:0, no Fernando Torres je bio za malo neprecizan.

Vezane vijesti

Do kraja prvog dijela Liverpool je prijetio ponajviše udarcima glavom (Agger, Torres), a Lille je svoju najveću priliku za vrijedan pogodak u gostima propustio u 33. minuti kada je mladi Eden Hazard izbio sam ispred Pepea Reine, ali ga je praktički pogodio u rame i lopta se odbila u korner.

Početkom nastavka Liverpool je poveo 2:0. Strijelac je bio agilni Torres, a već u sljedećem napadu Lille je iz kontre ponovno mogao do zgoditka, ali je Balmont pucao ravno u Reinu. Naredni period igre pripao je Liverpoolu koji je kontrolirao tijek zbivanja na travnjaku i u nekoliko navrata stvorio opasnu situaciju pred vratima gostiju.

Posljednji vlak za četvrtfinale Lilleu je pobjegao u 73. minuti kada je Aubameyang iz male udaljenosti promašio okvir gola. Nakon toga Dirk Kuyt je dvaput testirao vratara Lillea Mickaela Landreaua prije nego što je Reina malo "zaplivao" prilikom jednog kornera, ostavio nečuvana vrata i priuštio svojim navijačima neugodne trenutke. Konačna potvrda prolaska Redsa stigla je nekoliko trenutaka kasnije drugim pogotkom Torresa.

Anderlecht - HSV 4:3 (5:6)
(Lukaku 44', Suarez 45'+3, Biglia 59', Boussoufa 66'/Boateng 43', Jansen 54', Petrić 75')

Utakmica u Bremenu ranije ove večeri dobila je konkurenciju što se tiče najuzbudljivije utakmice osmine finala. Sve do završnice prvog poluvremena je bilo relativno mirno, a onda su u samo nekoliko minuta pala tri pogotka. Jerome Boateng je doveo HSV u vodstvo u 43. minuti i malo tko je mogao zamisliti da će se na odmor otići s rezultatom 2:1 za Anderlecht.

No, upravo to se i dogodilo. Prvo je "čudo od djeteta" Romelu Lukaku izjednačio, a onda je Matias Suarez u trećoj minuti sučevog dodatka s bijele točke zabio za vodstvo Anderlechta. Marcell Jansen je u 54. poravnao na 2:2 i vratio svoju momčad u nadređeni položaj, no već pet minuta kasnije Lucas Biglia ponovno donosi tračak nade Belgijcima.

U 66. minuti Mbark Boussoufa pogađa za 4:2 domaćina i tada je već nastala euforija. No, čovjekom odluke pokazao se naš Mladen Petrić koji se devet minuta kasnije upisao u strijelce i zapečatio prolaz HSV-a u četvrtfinale. Anderlechtu su za prolaz trebala dva pogotka, a do njih ipak nisu došli i u sutrašnjem ždrijebu svoje će mjesto naći njemački predstavnik.

Sporting - Atletico 2:2 (2:2)
(Liedson 19', Anderson Polga 45'/ Aguero 3', 33')

Zahvaljujući gostujućim pogocima na "plesu kuglica" u Nyonu nastupit će i Atletico Madrid. Tome ponajviše mogu zahvaliti dvostrukom strijelcu Sergiju Agueru, koji je dvaput doveo svoju momčad u vodstvo. Liedson i Anderson Polga su oba puta vratili Sporting u igru, no ipak su ostali bez pobjedonosnog trećeg pogotka.

Wolfsburg - Rubin 2:1 (3:2) - poslije produžetaka
(Martins 58', Gentner 120'/ Kasajev 22', (CK) Navas 109')

U zaista dramatičnom epilogu ovog interesantnog dvoboja Wolfsburg je pogotkom Christiana Gentnera u 120. minuti, posljednjoj minuti produžetaka, izborio četvrtfinale i izbjegao rulet jedanaesteraca. Prethodno su gosti iz Kazana poveli preko Kasajeva, a Obafemi Martins je u 58. minuti izjednačio na 1:1.

Europska liga - završnica

osmina finala

Lille1:0Liverpool
Hamburger SV3:1Anderlecht
Rubin Kazan1:1Wolfsburg
Atlético Madrid0:0Sporting
Benfica1:1Marseille
Panathinaikos1:3Standard Liège
Juventus3:1Fulham
Valencia1:1Werder Bremen
Anderlecht4:3Hamburger SV
Wolfsburg2:1 *Rubin Kazan
Sporting2:2Atlético Madrid
Marseille1:2Benfica
Standard Liège1:0Panathinaikos
Liverpool3:0Lille
Fulham4:1Juventus
Werder Bremen4:4Valencia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!