Nogomet

Po tri pogotka Juventusa i Standarda

Nikola Vlahović • četvrtak, 11.03.2010.
Po tri pogotka Juventusa i Standarda
Foto: EPA

Nakon uzbuđenja u Ligi prvaka, večeras su se odigrale i prve utakmice osmine finala Europske lige. Veliki korak prema četvrtfinalu Europske lige napravili su Juventus i Standard, dok su Werder i Marseille došli do važnog gola u gostima...

Benfica - Marseille 1:1 ( Pereira 76' / Ben Arfa 90' )

U prvih dvadesetak minuta utakmice na stadionu Estadio da Luz, gledatelji su vidjeli vrlo izjednačenu utakmicu. Po jednu priliku imali su i domaćini i gosti. U 18. minuti glavom je dobro pucao Cardozo, ali gostujuća obrana dobro je reagirala i otklonila opasnost. Par minuta nakon toga zaprijetili su i gosti, pokušao je Brandao, ali njegov udarac odlazi pored gola. Kako je utakmica odmicala, tako je i Benfica bila sve opasnija. Pet minuta prije kraja prvog poluvremena, pokušao je Pablo Aimar, ali veznjak Benfice ne uspijeva zabiti. Premda su igrači Benfice imali bolje prilike od gostiju, nisu uspjeli postići pogodak i nakon prvih 45 minuta rezultat se nije promijenio.

Vezane vijesti

Drugo poluvrijeme nastavilo se dominacijom Benfice, ali domaćini nikako nisu uspjeli postići pogodak. Svoju priliku imali su i gosti u 63. minuti, ali udarac glavom Mamadoua Nianga, ne pogađa Cesarovu mrežu. Napokon su domaćini poveli, zahvaljujući Pereiri, koji je u 76. minuti pogodio mrežu gostiju. Teško stečeno vodstvo, domaćini su prokockali u zadnjoj minuti utakmice. Za izjednačenje i važan gol u gostima glavom je pogodio Hatem Ben Arfa.

Juventus - Fulham 3:1 ( Legrottaglie 9', Zebina 25', Trezeguet 45' / Etuhu 36')

Galinović i Rukavina

Hrvatski dvojac utakmicu protiv Standarda započeo je od prve minute. Galinović je branio cijelu utakmicu, dok je Rukavina igru napustio u 71. minuti, kada ga je zamjenio Lazaros Christodoulopoulos.

Momčad iz Torina imala je prvu priliku u osmoj minuti. Dobro je glavom pucao David Trezeguet, ali njegov udarac je zaustavljen. Minutu nakon toga Juventus je poveo. Na asistenciju Diega glavom je gostujuću mrežu pogodio Nicola Legrottaglie. Bolju igru Juventus je ubrzo okrunio i drugim pogotkom. Strijelac za 2:0 bio je drugi branič Stare dame Jonathan Zebin. Međutim, gosti se nisu predali i u 36. minuti smanjuju zaostatak. Vrlo vrijedan gol u gostima za Fulham zabio je Dickson Etuhu. Taman kad su se gosti vratili u igru, brzo im je uslijedio "hladan tuš". Novi pogodak za Juventus postigao je Trezeguet.

Priliku za drugi pogodak gosti iz Engleske imali su u 57. minuti. U prilici se našao Zoltán Gera ali nije došlo do promjene rezultata. Iako su i jedni i drugi do kraja imali po još nekoliko prilika nije došlo do promjene rezultata. Juventus je stekao dobru prednost uoči uzvrata i već je jednom nogom u četvrtfinalu Europske lige.

Panathinaikos - Standard 1:3 ( Vintra 48' (CK) Simao 90' /Witsel 8', Jovanović 16', Camargo 74')

Domaćini su imali prvu priliku već u drugoj minuti utakmice. Pucao je Djibril Cisse, ali vratar gostiju obranio je njegov udarac. Vrata Panathinaikosa čuvao je Galinović, a utakmicu je također započeo i Ante Rukavina. Iako su domaćini imali prvu priliku na utakmicu, gosti su ipak prvi poveli. U osmoj minuti, na asistenciju Mbokanija mrežu Galinovića pogodio je Axel Witsel. Vrlo loše otvaranje utakmice domaćine je koštalo i drugog pogotka. U 16. minuti Galinović je morao i drugi put vaditi loptu iz svoje mreže. Strijelac drugog gola za Standarad bio je Milan Jovanović. Na kraju prvog poluvremena u prilici se našao Rukavina, ali njegov pokušaj glavom odlazi pored gola. Nakon dva primljena gola domaćini su uspostavili igru ali nisu uspjeli iskoristiti nekoliko prilika, te se na odmor otišlo sa velikom prednošću Standarda.

Odmah na početku drugog poluvremena domaćini su smanjili zaostatak. Pogodak za Panathinaikos glavom je zabio Loukas Vintra. U 59. minuti "Zeleni" su imali novu priliku za izjednačenje. U prilici se našao Giorgos Karagounis, ali njegov udarac blokirala je gostujuća obrana. Petnaest minuta prije kraja gosti su riješili utakmicu. Igor De Camargo postigao je treći pogodak za Standarad i sa tri pogotka u gostima, igrači Standarda napravili su veliki korak prema četvrtfinalu Europske lige. Na kraju utakmice zbog drugog žutog kartona igru je napustio veznjak Panathinaikosa Simao.

Valencia - Werder 1:1 ((CK) Banega 55', Mata 57', / Frings 24', )

Obje momčadi u utakmicu su krenule vrlo oprezno, tako da gledatelji na Mestalli nisu imali mnogo toga za vidjeti u prvih dvadesetak minuta. Ipak, mreža se zatresla u 24. minuti. Pogodak za goste postigao je Frings iz kaznenog udarca. Domaćini su bili blizu izjednačenja u 33. minuti. U odličnoj prilici našao se Ever Banega, ali veznjak domaćina pogađa vratnicu. Igrači Werdera zadovoljno su otišli na odmor. U vrlo izjednačenoj utakmici osim pogotka imali su još koju priliku koju nisu iskoristili.

Otvaranje drugog poluvremena pripalo je gostima. U prilici su se našli Claudio Pizarro i Marko Marin, ali nisu iskoristili svoje prigode. Novi šok za igrače i navijače Valencije dogodio se u 55. minuti, kada je izravni cvreni karton dobio Banega. Međutim, domaćini su samo dvije minute nakon isključenja poravnali rezultat. Strijelac za Valenciju bio je Mata. Premda je imala igrača manje Valencija je i dalje nastavila napadati, ali su redom svoje prilike propustili David Silva i Mata. Domaćini su mogli povesti u 78. minuti. Odlično je glavom pucao David Navarro, ali obrana Werdera spriječila je pogodak. Neodlučenim rezultatom puno zadovoljniji mogu biti gosti, dok domaćini mogu biti zadovoljni što su s igračem manje uspjeli poravnati rezultat.

Europska liga - završnica

osmina finala

Lille1:0Liverpool
Hamburger SV3:1Anderlecht
Rubin Kazan1:1Wolfsburg
Atlético Madrid0:0Sporting
Benfica1:1Marseille
Panathinaikos1:3Standard Liège
Juventus3:1Fulham
Valencia1:1Werder Bremen
Anderlecht4:3Hamburger SV
Wolfsburg2:1 *Rubin Kazan
Sporting2:2Atlético Madrid
Marseille1:2Benfica
Standard Liège1:0Panathinaikos
Liverpool3:0Lille
Fulham4:1Juventus
Werder Bremen4:4Valencia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!

Europska liga - završnica

osmina finala

Lille1:0Liverpool
Hamburger SV3:1Anderlecht
Rubin Kazan1:1Wolfsburg
Atlético Madrid0:0Sporting
Benfica1:1Marseille
Panathinaikos1:3Standard Liège
Juventus3:1Fulham
Valencia1:1Werder Bremen
Anderlecht4:3Hamburger SV
Wolfsburg2:1 *Rubin Kazan
Sporting2:2Atlético Madrid
Marseille1:2Benfica
Standard Liège1:0Panathinaikos
Liverpool3:0Lille
Fulham4:1Juventus
Werder Bremen4:4Valencia

Izdvojeno