Zimski sportovi

Hrvati četvrti na Kupu Nacija

Antonija Pavlić • nedjelja, 14.03.2010.
Hrvati četvrti na Kupu Nacija
Foto: Bojan Koprivica

Kupom Nacija održanim na stazi Kandahar u Garmisch-Partenkirchenu i službeno je zaključena skijaška sezona 2009./2010. Na postolje su se plasirale Češka, Švicarska i Austrija, dok je za dlaku, ili preciznije stotinku sekunde, kratka ostala - Hrvatska...

Mješovita skijaška reprezentacija Češke iznenađujući je pobjednik Kupa Nacija koje je po prvi puta u promijenjenom formatu održano u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu.

Česi su u sastavu Šarka Zahrobska, Lucie Hrstovka, Ondrej Bank i Krystof Kryzl redom pobjeđivali SAD, Kanadu i Austriju, a u finalu je pred Zahrobskom i društvom senzacionalno "pala" i Švicarska.

Po prvi je puta na natjecanju reprezentacija nastupila i Hrvatska, te je u konačnici zauzela veoma dobro četvrto mjesto. Ostat će ipak mali žal zbog propuštanja plasmana na treću poziciju, koja je Ivici Kosteliću pobjegla za samo stotinku sekunde.

U prvom su ogledu Tea Palić, Ana Jelušić, Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim pobijedili jaku selekciju Njemačke, za koju su vozili i Maria Riesch, Felix Neureuther, Viktoria Rebensburg...

U četvrtfinalu smo, pak, porazili Italiju, a posebno je impresivan bio trijumf mlade hrvatske nade, Tee Palić protiv prekaljene Manuele Moelgg. U polufinalu su nas s 3:1 ipak porazili Švicarci, a jedinu nam je pobjedu donio Natko Zrnčić-Dim protiv Marca Berthoda. Kostelić je odustao, Ana Jelušić bila je sporija od Fabienne Suter, a niti Tea nije uspjela nadmašiti vrijeme Nadje Styger.

U malom finalu za dlaku su nam broncu i 80.000 švicarskih franaka koje će razdijeliti tri prvoplasirane nacije, uzeli Austrijanci; za Hrvatsku su slavili Tea Palić protiv Michaele Kirchgasser i Natko kontra Benjamina Raicha, dok je Ivica Kostelić bio za samo stotinku sporiji od Marcela Hirschera, a poražena je bila i Jelušić od Elisabeth Goergl. Na koncu je prevladao najbrži pojedinačni rezultat - onaj Hirscherov.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Gomez6914.03.2010. u 20:31
    zanimljivo, isto tako i to što nitko to nije prenosil od HRT-a
    Gomez69
  • Obrisan korisnik14.03.2010. u 13:21
    Bravo!
    Obrisan korisnik