Nogomet

Domaćin u prednosti, gosti bez straha

Mihaela Bradovski • srijeda, 17.03.2010.
Domaćin u prednosti, gosti bez straha
Foto: EPA

Nakon njemačkih 1:1 Barcelonu i Stuttgart danas očekuje susret odluke. Dvoboj na Nou Campu bit će dvoboj dvije različite taktike; domaći će sastav od prve minute krenuti po pogodak, no tek jedan gostujući ponovno će zakomplicirati situaciju na terenu. Bez sumnje, sraz ove dvije momčadi može ponuditi mnogo uzbuđenja, posebno neopredijeljenim ljubiteljima nogometa...

Da favorizirana Barcelona neće bez muke doći do četvrtfinala dao je naznačiti i susret u Stuttgartu. Iako su gosti u susret ušli raspoloženije pogotkom Cacaua poveo je domaći sastav i ostavio Kataloncima zadaću da u nastavku hvataju povoljniji rezultat pred uzvrat. Konačnih i najopasnijih 1:1 postavio je nakon sjajne akcije Zlatan Ibrahimović.

Iako rezultat ne donosi potpuni mir današnjem domaćinu, Barcelonin trener Josep Guardiola najavljuje kako u uzvratu neće odustati od napadačke igre u potrazi za iznimno važnim pogotkom. Naravno, domaći strateg očekuje da će i obrana odraditi svoje, greške poput one Puyola i Valdesa prilikom pogotka Cacaua ne smiju se ponoviti.

Vezane vijesti

"Ako ćemo se braniti velike su šanse da nam se to obije u glavu. Prošle sezone protiv Lyona najavili smo jednu stvar, isto radimo i sada: napadat ćemo, pokušati loptu držati u našim nogama i stvoriti što je više prilika moguće. Nema druge opcije. Ovo je za nas finalna utakmica koja će u velikoj mjeri utjecati i na ostatak sezone. Naravno, postoji šansa da ispadnemo kao što se dogodilo Realu, veliki je izazov stići do četvrtfinala. Momčad zaslužuje podršku punog stadiona jer smo uz navijače na našoj strani puno jači."

Zbog ozljede u sastavu domaćina neće biti Erica Abidala, a upitni su Carles Puyol i Seydou Keita. Puyol je zbog problema s leđima propustio utakmicu protiv Valencije, rezultati testova učinjenih dan prije dvoboja odlučit će o nastupu obojice igrača. U rubrici suspendiranih pored Barceloninog imena stoji nula, no treći žuti karton prijeti već spomenutom Puyolu te Piqueu.

Taktiku oči međusobnog dvoboja otkrio je i trener Stuttgarta Christian Gross, no ona će se u mnogočemu razlikovati od one domaćeg sastava. "Moramo zaigrati inteligentno. Znamo za Barcelonin napadački stil i da uvijek teže postizanju pogotka. Zbog toga će u našim redovima biti potrebna veća disciplina od prikazane u prvom susretu, posjed lopte bit će važan čimbenik, a bitna će biti i vjera u to da možemo napraviti nešto veliko."

Na put u Španjolsku nisu krenuli ozlijeđeni Lanig, Boka i Ulreich, a za današnji susret Gross planira na teren poslati isti sastav iz Stuttgarta. "Plan mi je započeti s istim igračima, ali još uvijek dvojim o nekim stvarima, recimo, gdje bi bilo najbolje da igra Hleb. Napadači u posljednje vrijeme rade dobar posao, igramo dobro, a u Lehmannu imamo sjajnog vođu na terenu. Mislim da nemamo razloga za strah, vidjet ćemo nakon utakmice gdje smo pogodili, odnosno pogriješili."

I iako Gross drži da njegov sastav igra dobro, u glavama mnogih zasigurno će biti gostujući poraz od Schalkea upisan prošlog petka. U svega nekoliko minuta primili su, postigli te ponovno primili pogodak, što ipak zove na oprez uoči susreta protiv daleko opasnije Barcelone. Statistika potvrđuje riječi gostujućeg stratega, Stuttgart je u posljednjih 14 susreta uspio postići pogodak, no bez pogotka u svojoj mreži izdržali su samo jednu od 15 utakmica.

Liga prvaka, osmina finala, uzvratni susret:
Barcelona - Stuttgart (1:1) 20:45h

Liga prvaka - završnica

osmina finala

Lyon1:0Real Madrid
Milan2:3Manchester United
Bayern2:1Fiorentina
Porto2:1Arsenal
Stuttgart1:1Barcelona
Olympiakos0:1Bordeaux
CSKA Moskva1:1Sevilla
Inter2:1Chelsea
Arsenal5:0Porto
Fiorentina3:2Bayern
Real Madrid1:1Lyon
Manchester United4:0Milan
Sevilla1:2CSKA Moskva
Chelsea0:1Inter
Barcelona4:0Stuttgart
Bordeaux2:1Olympiakos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!