Nogomet

Van Gaal: "Teško je pobijediti United"

Borna Rupnik • petak, 19.03.2010.
Van Gaal: "Teško je pobijediti United"
Foto: EPA

U Münchenu poslije ždrijeba četvrtfinala Lige prvaka nije vladalo pretjerano oduševljenje, iako samopouzdanja ne nedostaje. Bayernu na putu prema polufinalu stoji prošlogodišnji finalist, Manchester United....

Kuglice u Nyonu spojile su Bayern i Manchester United u četvrtfinalu Lige prvaka. Nijemce nakon drame s Fiorentinom tako čeka još teži zadatak. Engleski prvak i europski doprvak usprkos svim bavarskim vrlinama u taj dvoboj ulazi kao favorit.

Philipp Lahm: "Nije lak ždrijeb, izvukli smo veliko ime. Doduše, željeli smo protivnika koji igra atraktivan, otvoren nogomet i to nam se ispunilo. Najvažnije nam je u prvoj utakmici sačuvati vlastitu mrežu".

"Manchester United je težak ždrijeb. Oni su uz Barcelonu favoriti cijelog natjecanja, a trenutačno igraju u odličnoj formi i bit će ih teško pobijediti", sažeo je svoje dojmove na klupskim stranicama trener Louis van Gaal.

Ipak, smatra da Bayern ima svojih aduta: "Engleske momčadi uvijek se drže svog stila i tu je naša prednost. Mi inače igramo protiv obrambeno orijentiranih momčadi, a ovaj će dvoboj biti pravi užitak za publiku".

Kapetan bavarskog diva, Nizozemac Mark van Bommel, bio je sretniji ishodom jer misli da se njegova momčad može ravnopravno nositi s trupama Alexa Fergusona: "Ždrijeb je bio težak, ali i lijep. Manchester United je vrhunska momčad, no to vrijedi i za Bayern".

"Atmosfera u Münchenu je dobra, jedino je šteta što prvu utakmicu igramo kod kuće", dodao je Van Bommel. Pobjednik ovog susreta u polufinalu će zaigrati protiv boljeg iz francuskog okršaja Bordeauxa i Lyona.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.03.2010. u 17:46
    mancho prolazi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.03.2010. u 17:32
    U dvobojima ovakvih velikana šanse su uvijek podjednake,iako bi prednost dao Manchesteru jer je Bayernova obrana preslaba i nece se moci nositi sa Rooneyem i ekipom,ova generacija Manchestera igra stalno ovakve,velike utakmice i vec su navikli na ovakve izazove dok Bayern takve utakmikce ne igra... [više na forumu]
    Obrisan korisnik