Košarka

Gospićankama i Kup Ružice Meglaj-Rimac

Branimir Korać • subota, 27.03.2010.
Gospićankama i Kup Ružice Meglaj-Rimac
Foto: Martina Japundžić

Košarkašice Gospića osvojile su i drugi trofej u kratko vrijeme. Nakon što su slavile u finalu ženske inačice Regionalne lige, i drugi put su bile bolje od Šiobenčanki, ovaj put u finalu Kupa Ružice Meglaj-Rimac...

Gospićanke dokazuju kako su vladarice na hrvatskim parketima i ove sezone. Prije svega dva tjedna osvojile su naslov pobjednica IWBL lige svladavši košarkašice Šibenik Jolly JBS-a, a sada su ih i po drugi put zaustavile na korak do trofeja, ovaj put u finalu Kupa Ružice Meglaj-Rimac.

Na završnom turniru Kupa koji se igrao u Šibeniku, Gospićanke su prvo u polufinalu nadigrale A-2 ligašice Lupa Promotion iz Novog Zagreba s 85:51, a zatim i domaćina turnira Šibenik Jolly JBS sa 64:56. Šibenčanke su finale izborile polufinalnom pobjedom protiv Medveščaka 70:56.

Na Baldekinu su domaće igračice očekivale kako bi se uz pomoć navijača mogle revanširati jakim Gospićankama, međutim kvaliteta je ipak presudila, a ona je u ovom trenutku na strani Gospićanki.

Sam susret nije obilovao velikom rezultatskom neizvjesnošću. Tek na početku susreta domaće igračice bile su u prednosti, no vrlo brzo Gospićanke su preuzele vodstvo i s lakoćom kontrolirale utakmice. Na kraju su slavile sa 64:56, a domaće igračice najviše su se uspjele približiti u samoj završnici kada su smanjile na 60:56.

U pobjedi Gospića najbolja je bila Anđa Jelavić s 18 poena dok je kod Šibenčanki najbolja bila Antonija Mišura koja je ubacila 15 poena.

Kup Ružice Meglaj-Rimac, finale:
Gospić CO - Šibenik Jolly JBS 64:56.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaHKLKupGalerija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!