Nogomet

Inter favorit, CSKA se nada

Mihaela Bradovski • srijeda, 31.03.2010.
Inter favorit, CSKA se nada
Foto: EPA

Četvrtina finala Lige prvaka donosi nam danas susret Intera i CSKA. Iako su se oba stratega složila kako je domaći sastav favorit, i Mourinho i Slutsky najavljuju igru usmjerenu ka pobjedi, ali ne umanjuju kvalitetu protivnika. Najjače europsko nogometno natjecanje polako ulazi u svoju završnicu i prilično je jasno kako će o putnicima u polufinale osim same kvalitete odlučivati i brojne sitnice...

Prolaz "preko" Chelsea dao je pravi uvid u euro formu nogometaša Intera, Jose Mourinho ima razloga za zadovoljstvo, no bez obzira što je njegova momčad u današnjem susretu favorit, svjestan je kako je CSKA na svom putu do četvrtfinala već izbacila neke jake momčadi.

"Inter bilježi jedan odličan niz u Ligi prvaka, najbolji u posljednjih nekoliko godina i odlučni smo proći u polufinale. Odigrali smo četiri utakmice protiv dvije momčadi koje se nalaze u samom europskom vrhu. U osam utakmica izgubili smo samo protiv Barcelone. Protiv Chelsea smo odigrali fantastično i pokazali da se znamo nositi s pritiskom kakav je bio u grupnoj fazi natjecanja."

Posljednji susreti

27.03. Roma - Inter 2:1
De Rosi, Toni; Milito

26.03. Anzhi Makhachkala - CSKA 1:2
Streltsov; Honda, Necid

Interov se trener nada kako će novo sjajno izdanje pružiti i navijači, njegovoj je momčadi, kaže, potrebna podrška poput one u prethodnoj fazi natjecanja. "CSKA je također bila u teškoj grupi, protivnik je to kojeg moramo najozbiljnije shvatiti i zato se nadam kako će ćemo imati jednaku podršku kao protiv Chelsea. Pred nama je nova teška utakmica."

Domaćeg stratega posebno je impresionirala forma CSKA. "Po tom su pitanju protiv Uniteda bili sjajni. Njihova je sezona tek počela, no njihov stil igre dopušta im da ne trče i troše se puno, igrači stoje blizu jedni drugima, a obrambeni igrači, svi redom, kvalitetno su pripremljeni. U ofenzivi imaju tri mirna igrača koji su u gostima orijentirani na kontranapade i to je razlog njihovim uspjesima na gostujućim terenima."

Uoči puta u Italiju pohvale na račun protivničke momčadi sipao je i strateg CSKA, Leonid Slutsky. "Jasno je kako je Inter favorit, riječ je o sjajnom sastavu za koga svi smatraju kako će i pobijediti. No mi ćemo pokazati kako smo zaslužiti četvrtfinale. Doduše, u posljednje vrijeme nismo igrali posebno dobro no svaka momčad ima svoje uspone i padove. Gledao sam Interovu utakmicu protiv Catanije koja nije bila na razini europskih izdanja."

Inter i CSKA u Ligi prvaka

Nogometaši Intera samu završnicu natjecanja, točnije polufinale, nisu dohvatili od sezone 2002./2003. U 1/4 finala gubili su 2005. i 2006. godine.

Prolaskom u polufinale CSKA bi postala prva ruska momčad u toj fazi natjecanja nakon moskovskog Spartaka kojem je to za rukom pošlo 1991. godine.

Slutsky je svjestan kako je njegova momčad uoči ždrijeba bila najpoželjniji protivnik. "Svi su četvrtfinalisti jaki i zasigurno su se svi nadali kako će za protivnika dobiti baš nas. Mi ćemo zaigrati našu uobičajenu igru i vidjeti kud će nas to dovesti. Obje će se momčadi truditi stići do pobjede pa tako ovo zasigurno neće biti dosadna utakmica."

Mourinho za današnji dvoboj neće moći računati na ozlijeđenog Davida Santona, te kartonirane Lucia i Motta, dok će u sastavu najvjerojatnije ponovno biti Sneijder koji se na terene vratio protiv Rome nakon propuštene utakmice s Livornom.

S druge strane, Slutsky u svom kadru nema ozlijeđenih i suspendiranih igrača, ali su pod upitnikom Mark Gonzalez (problem s mišićem) i Keisuke Honda (problem sa zglobom). "Ne znam hoće li Gonzalez igrati ili neće, ali sigurno je kako se za susret sprema jednako kao i drugi. Honda će vjerojatno biti tek jedna od opcija s klupe."

Trećeg žutog kartona morat će se čuvati domaći Samuel, Maicon i Zanetti dok istu zadaću u gostujućem sastavu imaju Aldonin, Berezutski, Gonzalez, Krasić i Odiah.

Liga prvaka, četvrtfinale, prvi susret:
Inter - CSKA, 20:45

Liga prvaka - završnica

četvrtfinale

Lyon3:1Bordeaux
Bayern2:1Manchester United
Arsenal2:2Barcelona
Inter1:0CSKA Moskva
CSKA Moskva0:1Inter
Barcelona4:1Arsenal
Bordeaux1:0Lyon
Manchester United3:2Bayern

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!