Nogomet

Guardado: "Poslije SP-a odlazim iz Deportiva"

Antonija Pavlić • petak, 23.04.2010.
Guardado: "Poslije SP-a odlazim iz Deportiva"
Foto: EPA

Andres Guardado vjeruje kako će poslije Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici pronaći novi angažman, baš kao što je to učinio prešavši u Deportivo La Corunu poslije smotre u Njemačkoj 2006...

Krilni igrač Deportiva Andres Guardado u intervjuu je za Estadio W priznao kako poslije Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici ne očekuje povratak u La Corunu, budući da klub trenutačno prolazi kroz teško razdoblje i potrebna mu je svaka financijska injekcija.

"Mnogi su me u Španjolskoj pitali hoću li se vratiti poslije Svjetskog prvenstva. Odgovorio sam im da je vrlo vjerojatno da ću nakon Južnoafričke Republike potražiti novu sredinu, između ostalog i stoga što je to interes kluba", otkrio je.

Guardado je u Deportivo stigao netom po okončanju Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. i od tada je do danas bio jedan od glavnih igrača momčadi Miguela Angela Lotine. No kraj ovogodišnjeg prvenstva ipak neće dočekati budući da se ozlijedio u prvenstvenom ogledu kontra Barcelone i odlučio ne riskirati odlazak na SP.

"Klub me se ne želi riješiti, već je u teškoj financijskoj situaciji i potreban im je novac", pojasnio je. "Do kraja su prvenstva preostala još četiri tjedna, a ja bih se mogao vratiti za posljednji. No klub mi je izišao u susret i dopustio duži oporavak kako ipak ne bih morao riskirati odlazak na svjetsku smotru."

"Čelnici razumiju situaciju i svjesni su da mi je nastup na Svjetskom prvenstvu iznimno bitan. No to i njima ide u prilog, budući da im igrač nastupa na tako velikom natjecanju", zaključio je meksički reprezentativac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!