Košarka

Jusup: "Bio sam miran uoči utakmice"

Edvard Burić • nedjelja, 02.05.2010.
Jusup: "Bio sam miran uoči utakmice"
Foto: Kristijan Komarica

Zadar je pobjednom u Podsusedu nad Cedevitom praktički osigurao startnu "jedinicu" i prednost domaćeg parketa u polufinalu i eventualnom finalu. U taboru Zadra nakon utakmice vladalo je odlično raspoloženje, dok su u redovima Cedevite bili sasvim drukčijeg raspoloženja...

Zadrani su pobjedom protiv Cedevite došli na korak do startne "jedinice". Zadovoljstvo tom činjenicom kao i pobjedom na jednom od težih gostovanja u Hrvatskoj (pa čak i u regiji) iskazao je Rok Stipčević: "Sretan sam i zadovoljan, Cedevita je izuzetno kvalitetna ekipa, ima 12 kvalitetnih igrača i svaki igrač je u stanju prelomiti utakmicu." O prethodnom periodu kao i nastavku sezone dodaje: "Mi smo dobro trenirali, ovu stanku od desetak dana smo dobro iskoristili i podigli samopouzdanje dobrim treninzima. Pobjeda je pobjeda, sada se okrećemo novim utakmicama, nema smisla slaviti. Prvenstvo je izuzetno dugo."

Kod domaćih Hrvoje Kovačević je rekao: "Mi smo prvo poluvrijeme trebali dobiti s većom razlikom, imali smo priliku. Drugo poluvrijeme smo otvorili nešto lošije, kao i prvu četvrtinu, Zadar je to iskoristio i serijom 9:0, tu su se digli i dobili samopouzdanje. Mi smo se potrošili u stizanju rezultat, to nas je dosta umorilo. Nismo uspjeli preokrenuti rezultat." O nastavku sezone kao i novom treneru kaže: "Pred nama su sada bitni dani, bitni treninzi. Moramo se upoznati s trenerom kao i on s nama."

Vezane vijesti

Trener Zadra Danijel Jusup nakon velike i važne pobjede kaže: "Ja sam izuzetno zadovoljan zato što smo dobili jednog izuzetno kvalitetnog protivnika, dobro selekcioniranog koji je u dobrom ritmu već neko vrijeme. Znao sam da ćemo igrati dobro, momčad se digla na jednu višu razinu, bio sam miran prije utakmice znajući da je iza nas znatan broj kvalitetnih treninga."

O taktici dodaje: "Imali smo 50% šut za tri poena (10/20), kvalitetno smo trčali i nismo dozvolili Cedeviti da nas napadački izskautira. Cedevitu je u utakmici držao ofenzivni skok, a kada smo to riješili priveli smo utakmicu kraju."

Svoj debi na klupi Cedevite Aleksandar Petrović neće pamtiti po dobrom: "Prije svega čestitke kolegi Jusupu na apsolutno zasluženoj pobjedi. Očito je sve što se dešavalo proteklih dana ostavilo traga na momčadi Cedevite iako smo se svi nadali da neće. Odlučio je break početkom treće četvrtine, promašili smo tri zicera, Zadar se odlijepio i bez obzira što su igrači htjeli to je samo pokazalo da igrači nisu spremni."

Za Cedevitu sada je na rasporedu utakmica protiv Cibone o čemu dodaje: "Sada slijedi jedna teška utakmica, ali to treba gledati kroz prizmu iduće četiri utakmice i playoff, sada više nije bitno hoćemo li biti drugi ili treći. Jedino mi je žao što nismo imali više koncentracije i energije u ovako važnoj utakmici."

Žižić danas nije igrao onako kako se od njega očekuje, a Petrović je to ovako prokomentirao: "Vidljivo je da Žižić danas nije bio raspoložen za igru, Marsh je bio raspoloženiji, s njim smo bolje branili pick igru". Očito da se Marsh diže i sada već polako pokazuje zašto je doveden. U obrani igra sve bolje, a napadački nikad nije imao većih problema. Ako je nešto dobro što će Cedevita izvući iz ove utakmice, onda je to svakako sve bolja prezentacija Marsha (16 koševa, 7/9 za dva, 2/2 slobodna bacanja).

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!