Nogomet

Moralesu minute, Čileu poraz

Matej Milanović • ponedjeljak, 17.05.2010.
Moralesu minute, Čileu poraz

U pripremnoj utakmici za Svjetsko nogometno prvenstvo, Meksiko je pred svojom publikom nadigrao Čile s 1:0 golom Medine...

Izbornik Čilea, Argentinac Marcelo Bielsa na teren je poslao nešto izmijenjenu momčad u odnosu na onu koju je isprobavao na treningu red dvoboj s Meksikom. Među prvotimcima se tako našao i Pedro Morales. Na stadionu Azteka u Ciudad de Mexicu, su domaći krenuli puno bolje od prvog sučevog zvižduka te su dominirali cijelim prvim dijelom.

Bolja igra je okrunjena već u 13. minuti golom Alberta Medine. Čileanci u prvom poluvremenu nisu pokazali ništa posebno, a nije se istakao niti sam Morales. U 58. minuti je Dinamov igrač izašao. Zamijenio ga je Manuel Iturra koji je manje od dvije minute kasnije isključen.

Čile je početkom nastavka bio odigrao par dobrih akcija, no s igračem manje više nisu bili u stanju parirati boljim Meksikancima. Domaći su pak polako umirili utakmicu i na kraju mirno slavili s 1:0. Javier Aguirre može biti, ako ništa drugo, zadovoljan pobjedom. Bielsi je, pak, utakmica pokazala da ima još puno posla pred prvu utakmicu u Južnoj Africi, ukoliko želi od Čilea napraviti reprezentaciju koja će se boriti za drugi krug.

Marcelo Bielsa nije bio zadovoljan nakon dvoboja s Meksikom, ali nije niti bio previše razočaran i smatra da može popraviti sve što nije valjalo u ovoj prijateljskoj utakmici: "Ima stvari koje me brinu, ali ima i onih koje me čini zadovoljnim. Mislim da nismo bili daleko od toga da izjednačimo i smatram da se sve ono što nije valjalo, da popraviti na vrijeme. U prvom poluvremenu smo imali jako puno problema u uzimanju lopte. Nismo uopće napadali i to nije dobro. U nastavku su stvari krenule na bolje te smo u par navrata bili opasni."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!