Vodeni sportovi

"Poštujemo sve, ali pucamo visoko"

Maja Giljanović • subota, 22.05.2010.
"Poštujemo sve, ali pucamo visoko"
Foto: Sandro Donda

Izbornik Ratko Rudić prije ždrijeba skupina za Europsko prvenstvo u Zagrebu od 29. kolovoza do 11. rujna je natuknuo da bi više volio izbjeći Španjolsku i umjesto Italije izvući Njemačku, nije mu se ostvarilo ni jedno ni drugo. Hrvatska je izvučena u Skupinu A i pred njom je težak put ka prvom mjestu i izravnom plasmanu u polufinale, ali Rudić nije klonuo duhom.

99 dana prije početka natjecanja ždrijeb skupina za 29. Europsko vaterpolsko prvenstvo u Zagrebu Hrvatsku je svrstao u Skupinu A u društvo Crne Gore, svjetskih viceprvaka Španjolaca, trostrukih europskih prvaka Talijana, Rumunjske i Turske, a prvi protivnik hrvatskim reprezentativcima je Crna Gora koja je u Malagi 2008. zanos nakon odcjepljenja od Srbije u svom debiju na velikim natjecanjima pretočila u krunu europskih prvaka.

"Od prvog dana moramo krenuti 100 %, maksimalno angažirano, u top-formi odmah na startu natjecanja. Nema prilike da se kroz utakmice u prvim kolima protiv nedoraslih protivnika zagrijavamo, podižemo formu ili uigravamo formacije. Poštujemo svakog protivnika, ali imamo sastav s kojim s punim pravom pucamo na najviši plasman, a i publiku na svojoj strani da nas pogura u teškim trenucima. Letvicu očekivanja smo postavili visoko, ambicije temeljimo na skupu igrača koji su izuzetnog potencijala i spremni odgovoriti svim izazovima", izjavio je Ratko Rudić.

"Crna Gora brani naslov, Španjolci su svjetski viceprvaci, dižu se i Talijani, ni Rumunji nisu za podcijeniti, gore od ovog uistinu nismo mogli proći", zaključio je predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić. Jedan od igrača koji nam je silno nedostajao ljetos u Rimu, vlasnik jedne od najubojitijih ljevica svijeta Maro Joković je optimist: "Neka se naši protivnici zamisle. Uvjeren sam u našu snagu, prvo mjesto u skupini i izravan plasman u polufinale".

U Skupini B su svjetski prvaci Srbi, brončani u Malagi 2008. Mađari (u utakmici za treće mjesto nakon produžetaka su pobijedili Hrvatsku), Rusi, Grci, Nijemci i Makedonci. Izbornik Srbije Dejan Udovičić je izjavio: "Obje skupine imaju svojih prednosti, ali bez obzira na protivnike Srbija ima prepoznatljivu igru od koje ne odstupamo. Na papiru smo favoriti, ali status favorita treba potvrditi u bazenu", a golman Slobodan Soro se nadovezao: "Naša skupina je daleko lakša od druge, ali moramo biti pažljivi, favoriti smo zajedno s Mađarima i da bi utakmica trebala odlučivati o prvom mjestu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.05.2010. u 17:41
    Ispod 5 mj. ćemo biti ove god
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.05.2010. u 15:52
    MNE glatko xD
    Obrisan korisnik