Košarka

"Ništa još nije gotovo"

Bernard Jurišić • utorak, 01.06.2010.
"Ništa još nije gotovo"
Foto: Kristijan Komarica

Zadar je napravio dva od potrebna tri koraka prema svojoj trećoj tituli prvaka Hrvatske. Nakon pobjede u Zagrebu, Zadrani su slavili i u Dvorani Krešimira Ćosića u Višnjiku i samo ih jedna pobjeda dijeli od naslova...

Košarkaši Zadra slavili su i u drugoj utakmici finalne serije i približili se samo na korak od povratka titule prvaka u svoje vitrine. Jedan od junaka pobjede bio je razigravač Rok Stipčević, koji je susret završio s 15 poena i 6 asistencija.

"U prvom poluvremenu smo ispunili sve što smo se dogovorili prije početka. Igrali smo energično i pametno i znali smo da smo u prednosti ako se igra na manje poena. Samim napadom nismo mogli dobiti ovu utakmicu. Pali smo krajem treće i početkom četvrte četvrtine i dozvolili Ciboni da se vrati, no uspjeli smo se na vrijeme opet posložiti, zatvoriti reket i sačuvati pobjedu."

Vezane vijesti

Stipčevića nakon pobjede nije ponijela euforija. "Vodimo 2-0, ali ništa još nije gotovo. Bio sam svjedok situacije kad smo vodili 2-1 i svi su nas proglašavali prvakom, pa smo na kraju izgubili titulu. Zato ne bih želio ništa najavljivati ni komentirati, pred nama je treća utakmica u Ciboninoj dvorani, a tamo je ona sigurno favorit."

Čovjek koji mu je najviše "dao ruke" posebno u napadačkim akcijama bio je zadarski kapetan Tomislav Ružić. On je utakmicu završio s 22 ubačaja, četiri skoka i tri asistencije.

"Presudila je naša obrana. Pad u zadnjoj četvrtini posljedica je umora i činjenice da smo igrali s malo igrača, no uspjeli smo iščupati pobjedu na kraju i zbog toga smo sretni. Sigurno je da smo mi sad u prednosti, no Cibona se sigurno neće predati. Puno je još posla pred nama."

Hrvoje Perić je uz 8 poena dohvatio 12 lopti i također "spušta loptu na zemlju". "Teško je dobiti Cibonu triput zaredom, teško bi to i Barcelona napravila. U subotu je ključna stvar ne dozvoliti im da se razmašu, držati ih što dulje u rezultatskom egalu. Ništa još nije gotovo, vidjelo se i danas da Ciboni malo treba da se vrati u utakmicu. No, pritisak je sad definitivno na njihovoj strani jer oni više nemaju popravnog."

Cibonin trener Velimir Perasović nije bio zadovoljan izdanjem svoje momčadi, posebno onim u prvom poluvremenu. "U prvom poluvremenu šut nas nije išao, a kad je to proradilo u drugom dijelu vratili smo se u utakmicu. Nažalost, bilo je već prekasno, Zadar je uspio obraniti prednost koju su stekli u prvom dijelu. Zadar je napravio veliki posao, no mi se nećemo predati. Najprije želimo pobijediti u Zagrebu, a onda se još jednom vratiti u Zadar."

Treća utakmica na rasporedu je u Draženovom domu u Zagrebu u subotu. Pobjedom Cibone serija se vraća u Zadar, a ako Zadrani ubilježe i treći trijumf bit će to znak za početak velike fešte na Kalelargi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.06.2010. u 18:41
    misliš peta? ;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.06.2010. u 23:32
    nadam se da će se treća igrati u Areni Zagreb jer ce u dvorani biti 18000 nas zadrana i teta eržika od ciboninih navijača
    Obrisan korisnik