Nogomet

Gužva na ulazu zasjenila nigerijsku pobjedu

Borna Rupnik • nedjelja, 06.06.2010.
Gužva na ulazu zasjenila nigerijsku pobjedu

Nigerija je u pripremnoj utakmici za Svjetsko prvenstvo svladala Sjevernu Koreju, no sjena na dvoboj pala je izvan stadiona, zbog nekontrolirane gužve na ulazu na stadion...

Teško ozlijeđen policajac

Utakmica je nakratko prekinuta početkom drugog dijela, nakon što se saznalo da je na ulazima nastala gužva u kojoj je jedan policajac teško ozlijeđen kada je na njega srušena ograda.

Naime, ulaz na stadion koji prima oko deset tisuća ljudi i koji neće ugostiti Svjetsko prvenstvo bio je slobodan te je po otvaranju vrata došlo do stampeda. Posljednje službene vijesti govore o 14 lakše ozlijeđenih navijača, među kojima je i jedno dijete. Neki mediji barataju brojkom od ukupno 25 ozlijeđenih, a spominje se i jedna poginula osoba, no službene potvrde te informacije nema. Na stadionu nisu bile uvedene sigurnosne mjere planirane za Svjetsko prvenstvo.

Stadion Makhulong u Thembisi, predgrađu Johannesburga, ugostio je reprezentacije Nigerije i Sjeverne Koreje u prijateljskom ogledu uoči početka svjetske smotre u Južnoafričkoj Republici.

Nigerija je povela u 15. minuti preko Aiyegbenija Yakubua, a vodstvo je udvostručila preko Victora Obinne, koji je pogodio s bijele točke. Na 2:1 smanjio je samo dvije minute poslije Tae-Se Jong.

Konačnih 3:1 postavio je Obafemi Martins u 88. minuti, nakon što je nepotrebno isključen Jong-Hyok Cha. Nigeriju u prvoj utakmici čeka ogled s Argentinom, dok će Sjeverna Koreja na noge Brazilu.

Prijateljska utakmica:
Nigerija - Sjeverna Koreja 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.06.2010. u 00:44
    Bravo Super Orlovi,dobra igra uz pokoju grešku iz koje su korejanci i dali taj gol.Bit će još bolje ako Bog da protiv Argentine.
    Obrisan korisnik
  • cameosis06.06.2010. u 23:39
    bit će repriza u finalu između ove dvije momčadi ... iako bi se tom klaunu u sudačkoj uniformi trebala dati šaka u glavu: gnjida ukrala koreancima penal i onda isključila igrača s direktnim crvenim kartonom za što?!?!
    cameosis