Nogomet

"Ja sam skrivio prvi gol"

Ivana Spahija • ponedjeljak, 14.06.2010.
"Ja sam skrivio prvi gol"
Foto: EPA

Unatoč remiju s Paragvajem, u talijanskom stožeru nije bilo previše razočaranja. Izbornik Marcello Lippi pohvalio je svoju momčad koja je, prema njegovim riječima, odigrala na visokoj razini, a spasitelj Azzurra Daniele De Rossi također je zadovoljan igrom svoje momčadi i potpuno je preuzeo krivicu za postignuti pogodak Paragvaja jer, kako kaže, nije dobro odradio svoj zadatak u obrani...

Daniele De Rossi, strijelac izjednačujućeg pogotka za Italiju, zadovoljan je predstavom Azzurra u ovom susretu i rekao je kako je on odgovoran za primljeni pogodak u prvom dijelu jer nije dobro čuvao protivničkog igrača. "Kod postizanja njihovog pogotka dogodila se nesmotrenost u našoj obrani. Krivnja je najviše na meni, ja sam ga trebao čuvati i svi su se razljutili nakon toga. Kasnije smo dostigli rezultat i malo nam je nedostajalo do pobjede".

"Oni su bili prilično agresivni, ali smo briljirali u posljednjih 30 metara gdje se trebamo još više poboljšati, svi mi, a ne samo napadači. Ne mislimo da smo najjači od svih reprezentacija na prvenstvu, ali osobno mislim da su tek dvije, tri momčadi bolje od nas, Argentina, Španjolska i Brazil, i to u tehničkom smislu, ali mi možemo i znamo igrati sa svima", misli De Rossi.

Izbornik Marcello Lippi također je naglasio dobru igru svoje momčadi: "Najviše žalimo za rezultatom jer smo zaslužili sva tri boda. Nažalost, primili smo pogodak iz njihove prve prave akcije. To se uvijek može dogoditi. Momčad je reagirala dobro na obje razine, u igri i fizičkoj spremnosti. Oni nisu stvorili nijednu priliku za pogodak. Buffon je morao izići zbog problema s leđima, mislio je da može nastaviti, ali je u poluvremenu zatražio izmjenu. Nama je to postao problem, ne samo zbog toga što smo izgubili važnog igrača, nego zbog toga što smo tako potrošili jedno pravo na izmjenu".

Ipak, čini se kako će Buffon ipak biti spreman za nadolazeće susrete jer su problemi s leđnim živcem očito blaže prirode. "Mislio sam da sam pokidao sve u leđima, ali čini se kako imam tek blaže probleme s jednim živcem i nadam se da ću se oporaviti kroz iduća dva dana i da ću biti spreman za ostale utakmice", rekao je Buffon.

Strijelac vodećeg pogotka, 28-godišnji Antolin Alcaraz, bio je zadovoljan početnim nastupom: "Naravno da sam sretan svojim pogotkom, a žao mi je što nije bio vrijedan tri boda. Opet, moramo biti zadovoljni remijem protiv aktualnih svjetskih prvaka", zaključio je branič Club Bruggea.

Na sličan način je razmišljao i izbornik Gerardo Martino: "Vodili smo 1:0 i zato mi je žao što nismo osvojili sva tri boda na otvaranju, no moramo biti realni i reći kako bismo objeručke prihvatili remi da nam ga je netko ponudio prije početka utakmice. Naravno, kada vodite uvijek se nadate pobjedi, no i bod protiv Italije je dobar rezultat i poticaj za daljnji tijek natjecanja."

SP 2010. - Skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Italija1:1Paragvaj
Novi Zeland1:1Slovačka
1Paragvaj 33:1+25
2Slovačka 34:5-14
3Novi Zeland 32:203
4Italija 34:5-12

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.06.2010. u 08:17
    Kralj!!!
    Obrisan korisnik