Nogomet

Obala Bjelokosti ili Portugal, pitanje je sad?

Bernard Jurišić, Mihaela Bradovski, Borna Rupnik • utorak, 15.06.2010.
Obala Bjelokosti ili Portugal, pitanje je sad?
Foto: EPA

Napokon kreće i Brazil. Današnji program nudi tri utakmice, od kojih dvije nude jedinstvo Sportnetove prognozerske trojke, dok je okršaj između Portugala i Obale Bjelokosti u potpunosti podijelio naše novinare...

Novi Zeland - Slovačka, 13:30

Mihaela Bradovski: Prva utakmica dana i nova europska pobjeda na SP-u. Novi Zeland je u Južnoafričku Republiku stigao kao najslabiji među autsajderima i iako niti Slovačka nije među reprezentacijama koje planiraju ostanak do polufinala i dalje ovo bi trebao biti jedan od dva zicera dana. Šanse Novozelanđana tek su koji postotak, samo zbog toga što je Prvenstvo do sada uspješno u svojoj namjeri kreiranja (polu)iznenađenja u svrhu sramote Sportnetovih prognozera.

Prognoza: Pobjeda Slovačke (dosadašnji učinak: 1-2)

Bernard Jurišić: Za debi na Svjetskom prvenstvu Slovaci vjerojatno nisu mogli ni sami probrati boljeg protivnika. Novi Zeland profitirao je odlaskom Australije u azijske kvalifikacije, ali u pripremnim utakmicama nije najavio da bi mogao napraviti neko veće iznenađenje. Slovaci će sačuvati ugled Europe, makar ni oni vjerojatno neće predaleko dogurati.

Prognoza: Pobjeda Slovačke (dosadašnji učinak 1-2)

Borna Rupnik: S obzirom na oprezan start gotovo svih reprezentacija na Svjetskom prvenstvu, ne bi bilo nikakvo iznenađenje da isto učine i Novi Zeland i Slovačka te pritom ne pruže posebno dojmljivu predstavu - tim više što je i jednima drugima ova utakmica iznimno važna. Neodlučeni ishod ne djeluje kao nemoguća opcija, no debitantski zanos sasvim solidnih Slovaka te pojedinačna kvaliteta igrača poput Mareka Hamšika i Martina Škrtela za nijansu pretežu na njihovu stranu. Neće im biti lako, ali minimalno – Slovačka.

Prognoza: Pobjeda Slovačke (dosadašnji učinak 1-2)

Obala Bjelokosti - Portugal, 16:00

Mihaela Bradovski: Jedan od onih okršaja koji bi morao izvući dosadašnje prosječne predstave. Utakmica koja bi mogla biti vrlo slična onoj između Argentine i Nigerije. Ukoliko europski predstavnik stigne do pobjede bit će to s pogotkom razlike, nikako više. Prvenstveno zbog toga što se portugalski napad već neko vrijeme muči, a njihov je današnji protivnik ipak nešto jači od nigerijske nacionalne vrste. Manje zbog ukupnog skora, a više zbog toga što je riječ o mojim favoritima nadam se kako će ova prognoza biti točna baš poput one argentinske. Iako u ovom susretu baš ništa nije nemoguće.

Prognoza: Pobjeda Portugala (dosadašnji učinak: 1-2)

Bernard Jurišić: Portugalci su se mučili u kvalifikacijama, mučili su se i u pripremnim utakmicama, pa iako ih svi svrstavaju među favorite skupine odmah iza Brazila - svoje "finale" imaju već danas protiv Obale Bjelokosti. Iako vjerojatno neće imati Drogbu na raspolaganju, Bjelokošćani imaju kvalitetu za dobar rezultat na ovom prvenstvu. U prognozi uoči početka prvenstva najavio sam da će neka od afričkih momčadi otići daleko, pa onda neka u tom stilu bude i najava današnje utakmice.

Prognoza: Pobjeda Obale Bjelokosti (dosadašnji učinak 1-2)

Borna Rupnik: Dvoboj Obale Bjelokosti i Portugala među najtežima je za prognozu u prvom krugu natjecanja. Obje momčadi imaju opravdane argumente za pobjedu, kao i svoje mane, i obje će biti pod golemim pritiskom rezultata jer bi ovih 90 minuta moglo presuditi njihovim šansama za osminu finala. Stoga mislim da nitko neće previše riskirati te da će veće odluke nakon remija biti odgođene za drugo i treće kolo.

Prognoza: Neriješeno (dosadašnji učinak 1-2)

Brazil - Sjeverna Koreja, 20:30

Mihaela Bradovski: "Oni su mali, ali su veliki, hoću reći iako su mali oni su dovoljno veliki da ne budu mali." No kako nije riječ o Smogovcima i novi trener Dinama neće tražiti Bonga da mu vodi momčad u njegovom odsustvu tako niti nogometni predstavnici najzatvorenije zemlje svijeta neće ugroziti sigurna tri boda peterostrukog svjetskog prvaka. Ne upišu li Dungini izabranici pobjedu nalik onoj Njemačke nad Australijom, teško će stići rame uz rame Argentini, Španjolskoj i Engleskoj, najvećim favoritima za naslov.

Prognoza: Pobjeda Brazila (dosadašnji učinak: 1-2)

Bernard Jurišić: Jedan siguran bod za moj prognozerski učinak zaradit će mi Brazilci. Nađite mi jednoga čovjeka na svijetu koji zna da se nogomet igra s okruglom, a ne kvadratičnom loptom, koji je spreman staviti svoje novce na išta drugo osim pobjede Brazila? Nema se tu što puno objašnjavati ili analizirati - pobjeda Brazila i to bez većeg umaranja.

Prognoza: Pobjeda Brazila (dosadašnji učinak 1-2)

Borna Rupnik: Ne mogu reći da mi nije zanimljivo čitati izjave sjevernokorejskih igrača koji uporno uvjeravaju javnost da se mogu ne samo nositi s Brazilom, nego ih i svladati. Međutim, teško da su uspjeli u tome. Čuda su ponekad i moguća, no Brazil je klasu-dvije-tri iznad Sjeverne Koreje, ovisno o sustavu kategorizacije, i ne vidim načina da krene u natjecanje golemim kiksom. Očekujem da mi Brazilci barem djelomično poprave prognozersku statistiku.

Prognoza: Pobjeda Brazila (dosadašnji učinak 1-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis15.06.2010. u 18:12
    ajmo korejci, zgazite taj brazil!
    cameosis
  • Obrisan korisnik15.06.2010. u 13:08
    Ajmo Obala
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.06.2010. u 13:03
    raul meireles pogađa s 28 metara danas,ali OB pobjeđuje;)
    Obrisan korisnik
  • Gomez6915.06.2010. u 11:37
    biti ce zanimljive tekme danas, valjda, koreja me najviše zanima...
    Gomez69
  • Obrisan korisnik15.06.2010. u 10:03
    slovačka - portugal - brazil
    Obrisan korisnik