Nogomet

Del Bosque: "Nije nas išlo"

Ivana Strahija • srijeda, 16.06.2010.
Del Bosque: "Nije nas išlo"
Foto: EPA

Nakon što je njegova reprezentacija neočekvano izgubila od Švicarske, španjolski izbornik mogao je samo priznati da to nije bio njihov dan.

Švicarci su šokirali Španjolce i ostavili ih u teškoj poziciji. Da bi Furija uistinu dokazala svoj status jednog od favorita ovog Svjetskog prvenstva, morat će pobijediti u oba preostala susreta u skupini H, dakle i Čile i Honduras.

Teško je bilo nakon utakmice španjolskom izborniku Vicenteu del Bosqueu, koji je u prvi mah rekao: "Jednostavno nije bio naš dan." No, ubrzo se strateg Španjolske sabrao i dodao: "Prvo smo pokušali do pobjede doći normalnom tradicionalnom igrom, ali kad to nije upalilo krenuli smo s neuobičajenim taktikama, ali nas gol nije htio."

Del Bosque je razočaran, ne svojim igračima, nego zbog njih, jer su dali sve od sebe da okrenu rezultat nakon što su Švicarci poveli u 52. minuti. "Preostaje nam samo da se zubima i noktima probijemo kroz grupu. Sad smo u teškoj poziciji, to se nikako drukčije ne može reći."

No, izbornik je upozorio da iako ih svi stavljaju u poziciju favorita, oni sami među sobom o tome ne govore: "Svima nam je jasno da ćemo za prolazak skupine morati odigrati dvije odlične utakmice. Ne razgovaramo o finalu, idemo prepreku po prepreku. Sad smo u zaostatku, ali vjerujem da se možemo dići. Ovo je tek prva utakmica."

Za poraz je španjolski branič Gerard Pique ipak okrivio sebe samog i svoje suigrače: "Mislim da se nismo dobro prilagodili igri Švicaraca. Imali smo dosta prilika, ali se protivnik jako dobro branio, a mi nismo znali protiv toga."

SP 2010. - Skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Honduras0:1Čile
Španjolska0:1Švicarska
1Španjolska 34:2+26
2Čile 33:2+16
3Švicarska 31:104
4Honduras 30:3-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.06.2010. u 01:37
    Normalno da nije islo jer su prepotentno usli u utakmicu!
    Obrisan korisnik