Nogomet

Lippi: "Ne želimo još otići kući"

Ivana Spahija • nedjelja, 20.06.2010.
Lippi: "Ne želimo još otići kući"
Foto: EPA

Razočaravajući remi Italije i Novog Zelanda donio je brige izborniku Azzurra Marcellu Lippiju, koji smatra da njegova momčad ponovno pokazala kvalitetnu igru, ali joj je, uz brojne propuštene prilike za pogodak, nedostajalo i volje za konačno slavlje nad Novim Zelandom...

Marcello Lippi ipak nije uspio ostati miran u prvim izjavama nakon šokantnog remija Italije i Novog Zelanda (1:1), čime su se Azzurri doveli u tešku situaciju gdje im samo pobjeda nad Slovačkom igra ulogu u plasmanu u drugi krug prvenstva. Ipak, Lippi i dalje smatra kako njegova momčad igra dobro. "Ništa nije lako, sve su utakmice teške na svoj način", počeo je Lippi svoje obraćanje novinarima i nastavio:

"Ako se želimo plasirati u drugi krug, moramo pobijediti na silu. Na terenu smo imali kvalitetu, nismo je izgubili, ali nam je nedostajalo volje i želje, stalno smo gađali pokraj gola". Lippi kaže da su protiv slabijeg protivnika mogli pokazati više, ali ovaj put nisu imali sreće. "Nismo imali puno sreće. Kao i protiv Paragvaja, primili smo pogodak iz jedine šanse protivnika. Kasnije smo uspjeli izjednačiti. Možemo napraviti puno više od ovoga što smo do sada prikazali. Sada moramo zasukati rukave i pobijediti jer ne želimo još otići kući, kaže talijanski izbornik.

Vezane vijesti

Lippi se osvrnuo i na komentare da je kod kuće ostavio neke igrače koji bi mogli biti od presudne važnosti na terenu i kaže kako smatra da je u Južnu Afriku poveo upravo one koji svojom igrom mogu donijeti pobjede Italiji. "Razočarani smo što nismo uzeli sva tri boda Novom Zelandu, ali znamo da se pobjedom nad Slovačkom naša avantura na Svjetskom prvenstvu nastavlja. Ako ponovno padnemo, zaslužili smo povratak kući, ali imam veliko povjerenje u ovu momčad. Ne žalim zbog svog odabira igrača jer mislim kako igrače za koje smatram da mogu promijeniti našu sudbinu nisam ostavio kod kuće", smatra Lippi.

"Moramo se više potruditi u napadu. Ne vjerujem da je naš problem samo u tom dijelu, ali moramo biti odlučniji", kaže Lippi, koji je usput najavio kako je vrlo vjerojatno da Andrea Pirlo neće biti spreman niti za dvoboj sa Slovačkom, u kojemu bi igrao jednu od glavnih uloga: "Pirlo je veliki igrač, ali nažalost još uvijek nije spreman za igru".

SP 2010. - Skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Slovačka0:2Paragvaj
Italija1:1Novi Zeland
1Paragvaj 33:1+25
2Slovačka 34:5-14
3Novi Zeland 32:203
4Italija 34:5-12

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.06.2010. u 09:44
    nažalost, mislim da će se ponoviti staro talijansko pravilo koje kaže, prve dvije utakmice u ništa, onda utakmica za plasman, i polufinale... a tako bi rado volio da odu doma, na avion zajedno sa francuzima.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.06.2010. u 02:22
    nemojte još otići, odigrajte sa slovacima pa onda idite.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.06.2010. u 02:10
    veli Lippi da su dobili golove iz jedinih šansi protivnika, a to je laž, jer je i Paragvaj i Zeland imao barem po šansu u 2. poluvremenu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.06.2010. u 20:36
    novi zeland ide dalje
    Obrisan korisnik