Nogomet

Okada pred ostavkom

Ivana Strahija • utorak, 29.06.2010.
Okada pred ostavkom
Foto: EPA

Nakon što je njegova reprezentacija izgubila maratonski susret protiv Paragvaja u osmini finala Svjetskog prvenstva, japanski izbornik Takeshi Okada najvjerojatnije će podnijeti ostavku.

Paragvaj je nakon regularnih 90 minuta, produžetaka i 11-teraca, konačno pobijedio s 5:3. Japanski strateg Okada nije bio razočaran svojim igračima nakon tog poraza, iako su mogli ispisati povijest i po prvi puta ući u četrvtfinale SP-a.

Ispadanje posljednje azijske ekipe na turniru Okada je prihvatio kao svoju odgovornost te će najvjerojatnije podnijeti ostavku na izborniku dužnost. "Mislim da u reprezentaciji za mene više nema posla", rekao je Okada.

Vezane vijesti

"Odgovornost je u potpunosti na meni, mislim da sam, sad kad pogledam unazad, trebao više insistirati na pobjedi. Jako je teško sada, odmah po utakmici, kazati zbog čega nismo uspjeli postići gol u regularnom dijelu, tim više što sam uvodio izmjene koje su trebale podići tempo igre", nastavio je Okada.

Kolikogod tužan, Okada ipak nije razočaran: "Ne žalim zbog ničeg, moji su igrači zbilja dostojno predstavljali Japan i Aziju. Ponavljam, pogreška je samo moja, nisam ih dovoljno motivirao za pobjedu."

S druge strane, izbornik Paragvaja Gerardo Martino nije želio pobjedu na penale nazvati svojim najvećim uspjehom: "Mislim da je još prerano govoriti o mom najvećem uspjehu. Ulazak u četvrtfinale svakako je postignuće, a mislim da smo tijekom utakmice i produžetaka svakako pobjedu tražili više od Japanaca."

SP 2010. - doigravanje

osmina finala

Urugvaj2:1Južna Koreja
SAD1:2 *Gana
Njemačka4:1Engleska
Argentina3:1Meksiko
Nizozemska2:1Slovačka
Brazil3:0Čile
Paragvaj5:3 **Japan
Španjolska1:0Portugal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.06.2010. u 09:32
    Uopće nije bitno tko bi došao. Bitno je da se dogodi promjena. Bitno je da se repka trzne iz gubitničkog mentaliteta s opravdanjima znamo kolko vrijedimo, bolji smo al jednostavno nije išlo. Nije nužno najvažnije da dođe bolji trener jer Čiro nije bolji trener, dapače slabiji je (čovjek koji je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.06.2010. u 00:08
    dajte ostavite bilica na miru vec jednom. samo pljujete a ne nudite rjesenja. evo pitanje: TKO BI BIO BOLJI IZBORNIK OD BILIĆA? Ja odgovor znam...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.06.2010. u 23:36
    dogodio nam se sindrom engleske... ali nitko zbog toga nije kažnjen, osim nas "običnih" navijača.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.06.2010. u 23:32
    Bravo snoopy, samo se kod nas nitko to ne usudi reči jer smo društvo uvlakača. Uz neuspjeh bilo je dodano i obečanje odlazim nakon ovih kvalifikacija (prvenstva) i to je moja konačna odluka.
    Obrisan korisnik
  • snoopy29.06.2010. u 22:56
    netko se ne plasira na prvenstvo pa se ne osjeća odgovornim ponudit ostavku, kako sve repke igraju dobro teško da bi smo mi sa svojom igrom bez koncepcije mogli ikog nadigrat, pa i andoru pobjedimo sa 1, 2 gola
    snoopy