Nogomet

Dynamo Kijev i Anderlecht uvjerljivi

Ante Zovko • utorak, 27.07.2010.
Dynamo Kijev i Anderlecht uvjerljivi
Foto: EPA

Najveći dobitnici prvih utakmica trećeg pretkola Lige prvaka su Dynamo Kijev i Anderlecht, koji su ostvarili lijepu prednost pred uzvrat. Red Bull je na Cipru ispustio prednost u posljednjim minutama, dok ruski Zenit može žaliti zbog niza propuštenih prilika s igračem više.

U prvoj utakmici austrijski Red Bull je na Cipru protiv Omonie ispustio prednost iz osme minute, kad je pogodio Zarate. Vodstvo je u 91. anulirao LuaLua iz jedanaesterca. Nikola Pokrivač cijelu je utakmicu odgledao s klupe.

Kijevski Dynamo, za koji je svih 90 minuta odigrao Ognjen Vukojević, odnio je uvjerljivu 3:0 pobjedu nad belgijskim Gentom. Prednost je u 19. Ukrajincima donio Yermalenko, a takav se rezultat zadržao sve do 80. minute, kad pogađa Ševčenko. Priču je zaokružio Zozulya u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Izjednačeni bugarsko-slovački dvoboj Litexa i Žiline završio je s jednim pogotkom u obje mreže. Slovaci su do važnog pogotka u gostima stigli u 65. preko Majtána, da bi u 79. poravnao Wellington.

Zenit u Rumunjskoj protiv Uniree nije iskoristio igrača više, prednost koju su imali od 36. minute, kad je "pocrvenio" Pădureţu. 13 ruskih udaraca u odnosu na dva rumunjska jasno dočarava odnos snaga na terenu, ali treba napomenuti da su samo tri od njih otišla u okvir.

U Pragu je Sparta protiv Lecha preko Brabeca ostvarila minimalnu pobjedu za uzvrat, a u domaćim redovima cijelu je utakmicu odradio Manuel Pamić.

Velški prvak The New Saints nije uspio pružiti značajniji otpor Anderlechtu. U sedmoj minuti domaću mrežu trese Kljestan, a već 11 minuta kasnije pogađa Legear za 0:2. U 52. pojavio se tračak nade za domaće nakon pogotka Jonesa, ali na dva gola razlike vraća Suarez u 73.

Liga prvaka, kvalifikacije

3. pretkolo

Omonia1:1Salzburg
Litex1:1Žilina
Dynamo Kijev3:0Gent
Unirea Urziceni0:0Zenit
Sparta Prag1:0Lech Poznań
TNS1:3Anderlecht
Aktobe1:0Hapoel Tel-Aviv
BATE Borisov0:0København
Šerif Tiraspol1:1Dinamo
Debrecen0:2Basel
Young Boys2:2Fenerbahçe
AIK0:1Rosenborg
Partizan3:0HJK Helsinki
Ajax1:1PAOK
Braga3:0Celtic
HJK Helsinki1:2Partizan
Zenit1:0Unirea Urziceni
København3:2BATE Borisov
Žilina3:1Litex
Lech Poznań0:1Sparta Prag
Basel3:1Debrecen
Dinamo6:7 **Šerif Tiraspol
Fenerbahçe0:1Young Boys
Salzburg4:1Omonia
Gent1:3Dynamo Kijev
Rosenborg3:0AIK
PAOK3:3Ajax
Celtic2:1Braga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.07.2010. u 08:48
    obožavam kad vidim ćirilična imena ovako pisana Yermalenko i Zozulya umjesto Jermalenko i Zozulja Svi bi novinari trebali proć jedan tečaj pravopisa, a ne tečaj prepisivanja sa stranih izvora
    Obrisan korisnik