Nogomet

Weiss: "Hrvatska je sjajan protivnik"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • srijeda, 11.08.2010.
Weiss: "Hrvatska je sjajan protivnik"
Foto: Davor Sajko

Izbornik Slovačke Vladimir Weiss na sva je usta nahvalio svog večerašnjeg suparnika, više se posvetivši komplimentiranju Hrvatskoj nego igri svoje momčadi...

Weiss je na krilima euforije koja je nogometnu Slovačku zahvatila nakon dobrog nastupa na SP-u najavljivao pobjedu protiv Hrvatske – i to uvjerljivu – no na kraju je priznao da je itekako zadovoljan remijem.

"Smatram da je ovo bila odlična priprema za obje momčadi. Utakmica je ispunila očekivanja, Hrvatska ima vrlo jaku momčad s vrhunskim, dokazanim igračima poput Kranjčara i Modrića, pa možemo biti zadovoljni odličnim rezultatom."

Raspoloženje je Weissu malo pokvarila ozljeda Roberta Vitteka koji je morao izaći iz igre tek četiri minute nakon što je ušao, no čini se da obnovljena ozljeda neće izbaciti slovačkog napadača iz stroja na duže vrijeme: "Vittek ima problema s tim mišićem, ali vjerujem da neće ovo biti ništa ozbiljno."

Slovački izbornik priznao je da nije oduševljen igrom svoje momčadi koja je veći dio utakmice provela u podređenoj ulozi, ali to je više pripisao zaslugama Hrvatske: "Ne mogu reći da sam kompletno zadovoljan. Imali smo pravog, fenomenalnog protivnika i toga moramo biti svjesni. U ovakvim utakmicama ne igraju svi na 120 posto, nismo bili slabi, ali nismo bili ni odlični. Imali smo 2-3 lijepe šanse, ali Hrvatska je u posjedu lopte izvrsna i tu im je teško parirati."

Weiss je otvoreno priznao čime je zaista razočaran: "Nisam zadovoljan brojem gledatelja, očekivao sam ih više nakon dobrog nastupa na SP-u. To me razočaralo, ovakva utakmica zaslužuje više od 7.000 gledatelja."

Mali broj slovačkih šansi zabrinuo je domaće novinare uoči početka kvalifikacija i ogleda s Makedonijom, no ne i Weissa: "Obično na vrhunskim utakmicama ima tek 5-6 šansi koje se mogu iskoristiti, pa ne treba brinuti mali broj prilika koje smo stvorili. Sigurno je da neki igrači još nisu u maksimalnoj formi. Makedonija je težak suparnik, kojem ćemo pronaći slabe točke."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.08.2010. u 08:19
    Ne čudite se broju gledatelja, većina Slovaka je ionako kod nas na moru :D
    Obrisan korisnik