Nogomet

Rakitić: "U reprezentaciji bih igrao i beka"

Borna Rupnik • utorak, 31.08.2010.
Rakitić: "U reprezentaciji bih igrao i beka"
Foto: Sandro Donda

Uoči puta u Latviju hrvatski reprezentativci Ivan Rakitić i Vedran Runje naglasili su da spremni čekaju početak novih kvalifikacija. Rakitića ne brine nova pozicija, kao ni Runju klupski status...

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić prenio je spremnost cijele naše nacionalne selekcije da se konačno primi kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo 2012. godine, koje će se igrati u Poljskoj i Ukrajini.

"Nema govora o pritisku, samo jedva čekamo da napokon počnu utakmice", kaže igrač Schalkea, kojega je Felix Magath prošle sezone preselio u defenzivni dio veznog reda.

Rakitića to nimalo ne brine: "S mojom pozicijom je sve u redu, u Schalkeu igram zadnjeg veznog, a u reprezentaciji bih igrao i beka".

Vedran Runje: "Ako netko sumnja u mene i ne može spavati, ne mogu mu pomoći. Na početku sezone forma može varirati, branio sam u prva četiri kola te sam fizički i psihički bolje nego u Slovačkoj".

Njegovim se uslugama nadao i izbornik mlade hrvatske reprezentacije, Dražen Ladić, no Slaven Bilić jasno je poručio da je Rakitić previše važan seniorskoj selekciji. Mlada reprezentacija u Kragujevcu protiv Srbije traži potvrdu plasmana u doigravanje za odlazak na svoju europsku smotru.

"S njima se čujem svaki dan. Tamo je atmosfera u momčadi odlična, uvjeren sam da će uspjeti u svojoj namjeri i bez mene", smatra Ivan Rakitić.

Naš vratar Vedran Runje ne brine zbog priča koje se provlače po medijima: "Naravno da svi žele igrati, tako i Lensov pričuvni vratar, no trener povjerenje ukazuje meni zadnjih stotinjak utakmica. Još ga nisam iznevjerio".

Latvija će pogotovo kod kuće biti vrlo tvrd orah, ističe: "Postavit će se čvrsto, a prva kvalifikacijska utakmica uvijek je najteža. No, proučit ćemo ih i nadam se da će nas ozljede zaobići. Manjak zajedničkih reprezentativnih treninga nije problem, dobro se poznajemo i znamo kakav potencijal imamo".

"A što se same kvalitete Latvije tiče, vidjet ćemo na kraju kvalifikacija tko koliko vrijedi, svi smo istom razredu dok ne dokažemo suprotno", dodao je.

"Latviji je malo nedostajalo da na kraju ode i na Svjetsko prvenstvo. Ipak, moramo ostati usredotočeni na svoju igru. Očekujem bodove iz obje nadolazeće utakmice. Ne smijemo startati kao u prošlim kvalifikacijama, poslije poraza od Engleske odmah je počela agonija i bodovne kalkulacije", zaključio je Vedran Runje.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!