Nogomet

Karagounis: "Dokazali smo se"

Borna Rupnik, Nikola Vlahović • srijeda, 08.09.2010.
Karagounis: "Dokazali smo se"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Grčki su nogometaši poslije zagrebačkog okršaja mogli ponosno izjaviti da su ostvarili zacrtani cilj. Zajednički nazivnik izjava Georgiosa Samarasa i Giorgosa Karagounisa glasi - dobar rezultat...

Nije bilo lako Grcima zaigrati protiv Hrvatske nakon razočaravajućih 1:1 protiv Gruzije na otvaranju novog kvalifikacijskog ciklusa. No, postavili su se čvrsto i domogli se pozitivnog rezultata koji im vraća osmijeh na lica.

"Bila je to jedna teška utakmica. Naš je cilj bio ne griješiti i uspjeli smo u tome", izjavio je poslije dvoboja Celticov Georgios Samaras.

"0:0 je dobar rezultat za nas. Bili smo dobri, čvrsto smo se postavili i igrali smo s mnogo želje", dodao je.

Kapetan grčke reprezentacije, Giorgos Karagounis naglasak je stavio na motiv s kojim su on i njegovi suigrači pod vodstvom novog izbornika Fernanda Santosa došli na ovo gostovanje.

"Dokazali smo se, potvrdili da možemo igrati bilo gdje, na bilo kojem gostujućem terenu, i pritom uzeti što hoćemo", govorio je Karagounis.

"Ubilježili smo jedan dobar rezultat kojim smo si kupili dodatno vrijeme da konsolidiramo svoje redove, a dobili smo i potreban mir koji će nam smanjiti psihički pritisak", završio je.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.09.2010. u 15:39
    Ovi Grci nikad neće imati atraktivni nogomet... Ono jučer nije ni bila prava obrana nego pravi bunker... Uskoro će njihovi braniči na ramenima nositi Gekasa,Samarasa i Salpingidisa da zaustave viskoke lopte (nabacivanja u šesnaesterac i udarce iz daljine...)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.09.2010. u 14:02
    a nije ni u nas bolja situacija...... ali nama nije nitko kriv što srna nije što je nekad bio što je petriću žena grkinja ili što olić zna sve o trčanju i što kranjčar od 5 šuteva 4 pošalje u zadnji red tribina...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.09.2010. u 11:16
    Znate kad ce prestat postojat ovakve ekipe kao što je Grčka i treneri kao što je Rehagell, Santos i na kraju krajeva Mourinho? Onda kad FIFA uvede pravilo da nerješen rezultat može biti 1:1, 2:2 ili bilo koji drugi rezultat osim 0:0. Za to se ja zalažem, jer po čemu je sinoc Grčka zaslužila bod, po... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.09.2010. u 10:13
    ekipa koja doma kiksa protiv autsajdera pa ima imperativ pobjede protiv izravnog konkurenta za prolazak grupe i onda se veseli bodu uz nikakvu igru je stvarno vrijedna svakog prijezira, stvarno mi se gade i ti jadnici i nacin njihove igre i oda te izjave da su se dokazali... ma kaj su dokazali? da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.09.2010. u 08:33
    Antinogomet ili ne, Grci su tako igrali, i to nije zabranjeno. Nogomet se igra na golove, a ne na ljepotu ili umjetnicki dojam. Sami smo si krivi sto ih nismo znali pobijediti.
    Obrisan korisnik