Nogomet

Šimunić: "Najgore su takve utakmice"

Borna Rupnik, Nikola Vlahović • srijeda, 08.09.2010.
Šimunić: "Najgore su takve utakmice"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Za razliku od nekih svojih suigrača, Josip Šimunić istaknuo je razočaranje maksimirskim remijem protiv Grka, a Darijo Srna nudi optimističan pogled prema naprijed...

Grčka je gorak okus nakon domaćeg remija s Gruzijcima isprala protiv Hrvatske, a Josip Šimunić bez zadrške priznaje da je prije svega htio pobjedu u toj utakmici.

"Jako sam razočaran, a i navijači su. Mogli smo zabiti za 1:0, mogli smo imati kazneni udarac, mogli smo ovo, mogli smo ono...", razmišljao je stasiti stoper nakon maksimirskih 0:0.

Josip Šimunić: "Da smo Grčkoj zabili gol u prvih 15 ili 20 minuta, do kraja bismo im zabili barem tri ili četiri".

"Takve utakmice su najgore, protiv suparnika koji se zatvori i dođe osvojiti samo bod. Mi smo ipak izgubili dva boda danas", kaže Šimunić.

Takav pristup Grka nije ga iznenadio: "Znali smo kako će to izgledati na terenu, i ne bih rekao da smo ih precijenili. Uspjeli smo u drugom dijelu stvoriti pritisak. I treba priznati da su Grci dobra ekipa, iako nisu došli u Hrvatsku po pobjedu".

Stoga se treba okrenuti budućnosti, vjeruje Šimunić: "Nije sve to bilo tako loše, nedostajao je tek pogodak. Idemo dalje, na redu je teška utakmica u Izraelu".

Naš kapetan Darijo Srna slično razmišlja: "Nema veze, završilo je 0:0 u utakmici u kojoj Grci nisu prijetili našem golu. Svi smo željeli ta tri boda, pružili smo dobru, zrelu partiju, ali možda smo bili malo previše strpljivi".

"Dali smo sve od sebe i žalimo za propuštenim, no Grčka je reprezentacija koja je igrala na Svjetskom prvenstvu i koja ima iskusne i jako dobre igrače", nastavio je Srna, poručivši na kraju: "Sve će biti u redu".

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.09.2010. u 13:59
    najveća faca u reprezentaciji.. treba ga je stavit u napad ja se kladim da bi joe dao gol.
    Obrisan korisnik
  • matbaric08.09.2010. u 06:39
    Slažem se sa Šimunićem u jednom da smo zabili jedan gol napočetku zabili bi mi još, ali ovako što je tu je. Šimunić još uvijek muči "leteća ruka", opet se njegova ruka zadržavala više na Grcima. Za Srnu nažalost jučer nije napravio niti jedan centrašut dobar, dribling očaj očaj. brrrr
    matbaric
  • Bogomdani08.09.2010. u 01:37
    Joe je igračina!
    Bogomdani