Nogomet

Modrić: "Ne znam zašto smo stali"

Borna Rupnik, Nikola Vlahović • srijeda, 08.09.2010.
Modrić: "Ne znam zašto smo stali"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Dugo se prije ogleda s Grčkom očekivao povratak Luke Modrića u prvu jedanaestoricu Hrvatske, ali ni to nije bilo dovoljno za gostujući blok. Ivan Strinić priznao je pritisak i očekivano žali za propuštenim...

Luka Modrić vratio se nakon ozljede, zaigrao u udarnoj postavi Slavena Bilića, no Grčka na maksimirskom stadionu nije pala. 0:0 na semaforu nakon 90 minuta igre više će radovati goste.

Ivan Strinić: "Zadovoljan sam igrom. Šteta je što nismo pobijedili, imali smo svoje šanse. Za mene je ovo bilo jedno novo iskušenje na Maksimiru, a još uvijek igram svoje prve utakmice za reprezentaciju i osjećao sam pritisak. Drugi nam rezultati idu na ruku, ali moramo se usredotočiti na prvu sljedeću utakmicu. Izrael će biti težak ispit, no nadam se bodovima".

Međutim, Tottenhamov veznjak ističe da je to bila tek druga kvalifikacijska utakmica i da treba gledati prvenstveno prema naprijed: "Još je uvijek sve otvoreno. Puno je bodova u igri".

"Imamo četiri boda na kontu. Istina je da sam očekivao više, svih šest, no moramo biti zadovoljni i ovime. Idemo dalje", dodao je Luka Modrić.

Nije mogao pronaći objašnjenje za pad poslije solidnog ulaska u utakmicu: "Prvih 15 ili 20 minuta bili smo dobri. Poslije smo stali, ali ne znam zašto. Ne mogu reći da smo igrali preoprezno, nego su se Grci dobro branili. I nemam dojam da nam je nedostajala igra preko bokova".

"U drugom poluvremenu imali smo više prostora. Pritisnuli smo ih, stali smo visoko", nastavio je.

Reprezentacija Fernanda Santosa nikoga zapravo nije iznenadila svojim defenzivnim pristupom: "Znali smo kako će igrati, no znali smo i da su opasni. Jednostavno ih nismo uspjeli probiti. Danas u nogometu nitko ne može biti 100% siguran da će dobiti bilo koga".

Naposljetku se osvrnuo i na svoju formu: "U pojedinim sam razdobljima osjetio mali umor. Ali sve u svemu dobro sam se osjećao".

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • chepo11.09.2010. u 12:49
    Olić limitiran???? Lik ima jebeno precizan šut u 16m, odličnu igru glavom, odličan njuh za gol, odlično prati igru i postavlja se. Nema nijednog igrača koji ima ovakav spoj izdržljivosti i snage. Više ne trči na zadnju liniju ko muha bez glave nego stane kad skuži da nemre uzet loptu. Lik već... [više na forumu]
    chepo
  • Obrisan korisnik10.09.2010. u 13:14
    beaver a zašto ti nisi uzeo stvari u svoje ruke? što ti nisi mogao ići svako jutro trčat ko idiot, sportski se obrazovat, rastopit tu pivski trbušinu sa sebe pa zaigrat za repku i sam Grcima zabit dva gola?? zašto ? jer je lakše bit u fotelji i tipkat kako nitko nema pojma, osim tebe naravno. a ti... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • danchy08.09.2010. u 17:22
    e moj slavi ti pojma o pojmu nemaš...
    danchy
  • Obrisan korisnik08.09.2010. u 12:40
    mog frenda HRŽEKA ZA TRENERA!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.09.2010. u 12:06
    Bas bi vas volija vidit ka izbornika, nemozete rec jeli s ribon ide bilo ili crno vino, a filozofirate o igracima. Bili smo bolji od grka i gotovo. Ono je bilo vrlo teško probit. Vidit cemo šta će bit s Grcima u gostima, oni ce morat igrat otvorenije pa onda triba ovako odigrat i razbit ih.
    Obrisan korisnik