Nogomet

Manchester United do bodova u završnici

Nikola Vlahović • srijeda, 29.09.2010.
Manchester United do bodova u završnici
Foto: EPA

Manchester United u drugom kolu Lige prvaka uspio je doći do tri boda te je na gostovanju kod Valencije slavio rezultatom 1:0. U drugoj utakmici u skupini C, Glasgow Rangers upisao je minimalnu pobjedu protiv Bursaspora.

VALENCIA - MANCHESTER UNITED 0:1 (Javier Hernandez 85')

Valencia je natjecanje u Ligi prvaka otvorila rutiniranom pobjedom u prvom kolu protiv Bursaspora, dok je Manchester United odigrao tek 0:0 protiv Glasgow Rangersa. Crveni vragovi doputovali su na Mestallu lišeni pomoći Rooneya i Giggsa. Prvih petnaestak minuta utakmice prošlo je bez većih uzbuđenja, a najbolja prilika u tom razdoblju bio je udarac iz daljine kojeg je uputio Pablo Hernandez. Onda se neočekivano u dobroj situaciji našao Soldado, ali ga je pogreška Van der Sara iznenadila te napadač Šišmiša nije baš najbolje reagirao. Prvih 45 minuta utakmice završilo je bez ozbiljnijih prijetnji te se na odmor otišlo s rezultatom, 0:0.

Prvu priliku u drugom poluvremenu gledatelji su vidjeli u 56. minuti. Dobro je lijevom stranom prošao Berbatov i neugodno pucao, međutim, 39-godišnji Cesar Sanchez nije se dao iznenaditi. Valencia je pokušala iz daljine ugroziti gol Manchester Uniteda u 77. minuti, pucao je Manuel Fernandes, ali Nizozemac na vratima gostiju bio je na pravom mjestu. Ipak, pet minuta prije kraja utakmice Manchester United je postigao gol. Na asistenciju Machede, preciznim udarcem s vrha šesnaesterca goste je u vodstvo doveo mladi Javier Hernandez. Ovom pobjedom Manchester United je došao do četiri boda te je preskočio Valenciju, koja ima tri boda.


FC RANGERS - BURSASPOR 1:0 (Naismith 18')

Suigrači našeg Nikice Jelavića na svom su terenu dočekali turski Bursaspor. Škoti su dobro krenuli u utakmicu te su svoju inicijativu okrunili pogotkom u 18. minuti. Golmana Bursaspora matirao je Steven Naismith. Nakon primljenog gola Turci su uspostavili svoju igru te su dva puta zaprijetili domaćem vrataru, međutim, na predah se otišlo s prednošću Glasgow Rangersa.

U nastavku su gosti zaprijetili s nekoliko udaraca, ali neprecizni su bili Vederson i Sercan Yildirim. Bursaspor je u bio puno aktivniji u drugih 45 minuta nego u prvom dijelu, međutim, to im nije bilo dovoljno da nadoknade pogodak zaostatka te će se kući vratiti praznih ruku. Tako je debitant u Ligi prvaka nakon dva odigrana kola i dalje bez bodova.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Valencia0:1Manchester United
FC Rangers1:0Bursaspor
1Manchester United 67:1+614
2Valencia 615:4+1111
3FC Rangers 63:6-36
4Bursaspor 62:16-141

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • H.E. Pennypacker30.09.2010. u 00:02
    stvar je u tome da valencia od odlaska ayale ima blago rečeno anemičnu obranu
    H.E. Pennypacker
  • The Phantom29.09.2010. u 22:50
    Man po meni nije zasluzio pobjedu, ali Fergie je pogodio sa obe mlade zamjene.
    The Phantom
  • The_Killer_000729.09.2010. u 22:47
    zanimljiva skupina
    The_Killer_0007