Nogomet

Vukojević i suigrači pali u Tiraspolu

Borna Rupnik • četvrtak, 30.09.2010.
Vukojević i suigrači pali u Tiraspolu
Foto: EPA

Skupine E i F ponudile su sve četiri pobjede domaćina, pri čemu su stradali i suigrači našeg Ognjena Vukojevića kod "krvnika" hrvatskog prvaka...

Skupina E

BATE Borisov - AZ Alkmaar 4:1
(Rodionov 4', Kontsevoj 49', Bressan 77' - 11m, Olehnovič 83'/Sigthorsson 89')

Vezane vijesti

Bjeloruski predstavnik gostima iz Nizozemske nije ostavio mnogo nade u uspjeh u drugom kolu. Već u četvrtoj minuti mrežu AZ Alkmaara načeo je Rodionov, a vodstvo domaćina udvostručio je Kontsevoj na početku drugog poluvremena i tako se iskupio za jedanaesterac koji je promašio u prvom dijelu.

Na 3:0 povisio je u 77. minuti Bressan s bijele točke, a posao je dovršio Olehnovič sedam minuta prije kraja. AZ je stigao postići tek počasni pogodak, autor kojega je bio Sigthorsson u samoj završnici utakmice. BATE Borisov ovom je pobjedom izbio na čelo svoje skupine.

Šerif Tiraspol - Dynamo Kijev 2:0
(Erohin 8', Franca 37' - 11m)

Dobar dan za navijače kluba koji je izbacio zagrebački Dinamo iz Lige prvaka najavio je Erohin nakon samo osam minuta igre, uz veliku dozu sreće. Naime, ispucavanje gostujućeg vratara jednostavno se od njega odbilo u gol. Kijevski imenjaci zagrebačkog kluba potom su morali čistiti još jedan pokušaj s crte, ali u 37. minuti više im nije bilo spasa.

Jymmy Franca bio je neumoljiv izvođač kaznenog udarca nakon igranja rukom ukrajinskog braniča, za konačnih 2:0. Hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević odigrao je svih 90 minuta, čak je i bio zatresao mrežu, no njegov je pogodak poništen zbog zaleđa.

Skupina F

CSKA Moskva - Sparta Prag 3:0
(Doumbia 72' i 86', Gonzalez 84' - 11m)

Iako rezultat sugerira laku pobjedu ruskog sastava, domaćin se dugo znojio ne bi li došao do druge pobjede u dva kola. Pritisak Moskovljana, nakon jedne izgledne Spartine prilike preko Juraja Kucke, plodom je urodio tek u 72. minuti, kada svoj prvi pogodak na jednostavan način postiže Seydou Doumbia.

Desetak minuta poslije sudac pokazuje na bijelu točku, a precizan je izvođač kaznenog udarca bio Mark Gonzalez, da bi pobjedu Rusa zapečatio Doumbia svojim drugim golom, samo nekoliko minuta prije kraja susreta. Na krilima ovog rezultata CSKA će u idućem kolu putovati na noge talijanskom Palermu.

Palermo - Lausanne 1:0
(Migliacco 79')

I u drugoj utakmici skupine F dugo se čekala odluka o pobjedniku, a presudio je jedan jedini pogodak. Junak dana postao je Giulio Migliaccio, koji je u 79. minuti glavom proslijedio ubačaj Javiera Pastorea u mrežu i tako osigurao svojoj momčadi prve bodove.

No, utakmica je mogla krenuti i nekim drugim putem da je u ranoj fazi Jocelyn Roux pogodio prazan gol, nakon čega su se Talijani trgnuli i stvorili nekoliko dobrih prigoda, a još je jednu šansu za Lausanne propustio Rodrigo Tosi. Tresao se potom i okvir švicarskog gola, no Palermu je na kraju za slavlje bio dovoljan i spomenuti pogodak.

Europska liga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

BATE Borisov4:1AZ Alkmaar
Šerif Tiraspol2:0Dynamo Kijev
1Dynamo Kijev 610:6+411
2BATE Borisov 611:11010
3AZ Alkmaar 68:10-27
4Šerif Tiraspol 65:7-25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!