Automoto

Stoner dominirao na kvalifikacijama

Matej Milanović • subota, 16.10.2010.
Stoner dominirao na kvalifikacijama
Foto: EPA

Kvalifikacije za Veliku nagradu Australije završene su dominacijom domaćeg Caseyja Stonera. Iza njega su se plasirali Lorenzo i Spies, a jako su loši bili Rossi na osmom i Dovizioso na devetom mjestu...

Velike razlike obilježile su kvalifikacije za Veliku nagradu Australije. Najbrži je bio domaći momak Casey Stoner, koji je stazu prošao u vremenu 1:30,107. Iza njega nastala je rupa. Najbliži je bio Jorge Lorenzo sa čak 668 tisućinki zaostatka. Novopečeni svjetski prvak može se u ovom finišu sezone posvetiti pripremanju za iduću i isprobavanju novih solucija na motoru.

Više od sekunde i dvije desetinke zaostao je, pak, Ben Spies na trećem mjestu. Odmah za njim sa svega 16 tisućinki zaostatka za Amerikancem, bio je Talijan Marco Simoncelli, kojem je ovo najbolji rezultat u kvalifikacijama. Peti i šesti bili su Amerikanci Colin Edwards i Nicky Hayden.

Na sedmoj poziciji bio je Randy de Puniet, a Valentino Rossi, koji se u Maleziji napokon vratio pobjedi, zaostao je preko sekunde i pol za vrhom i zaključio kvalifikacije na slabašnom osmom mjestu. Još je gori bio, u zadnje vrijeme odlični, Andrea Dovizioso.

Top ten je zaključio Marco Melandri, koji je ujedno prvi od vozača koji su zaostali više od dvije sekunde za pole positionom. Dani Pedrosa pokušao je voziti kvalifikacije, ali okončao ih je tek na 15. mjestu s tri sekunde za prvim i odlučio je ne riskirati utrku, kako ne bi pogoršao svoje fizičko stanje. U kvalifikacijama je razočarao i Loris Capirossi, koji je lošu sezonu nastavio posljednjim mjestom s nevjerojatnih četiri sekunde zaostatka.

MotoGP, VN Australije, Phillip Island, kvalifikacije:
1. C. Stoner (AUS/Ducati) 1:30,107 min
2. J. Lorenzo (ŠPA/Yamaha) +0,668 sek
3. B. Spies (SAD/Yamaha) +1,279 sek
4. M. Simoncelli (ITA/Honda) +1,295 sek
5. C. Edwards (SAD/Yamaha) +1,308 sek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!