Automoto

Stoner: "Nervoza kao dodatan motiv"

Maja Giljanović • nedjelja, 17.10.2010.
Stoner: "Nervoza kao dodatan motiv"
Foto: EPA

Casey Stoner je 25. rođendan u subotu proslavio osvajanjem 25. polea u karijeri, ali proslavu je odgodio na 24 sata. Bivši svjetski prvak na Velikoj je nagradi Australije vodio od prvog do posljednjeg zavoja, četvrti put uzastopce trijumfirao na Phillip Islandu i zaključio da su mu očekivanja domaćih navijača poslužila kao dodatna injekcija motiva.

Casey Stoner je pobijedio i treći put u posljednje četiri utrke, a trijumf na Phillip Islandu mu je četvrti uzastopni na domaćoj stazi. Bivši svjetski prvak startao je s pole-pozicije, vodio od prvog do posljednjeg zavoja 27. kruga i slavio 8,5 sekunda ispred novopečenog svjetskog prvaka Jorgea Lorenza.

25-godišnjak je poslije dominantne predstave priznao: "Bio sam nervozniji nego obično prije utrke, očekivanja navijača su bila velika i žarko sam ih želio opravdati. I više sam nego zadovoljan utrkom, svatko je u momčadi svoj dio zadatka obavio savršeno i svatko ima svojih zasluga u ovom trijumfu".

"Pritisak se stvorio nakon prošlogodišnje pobjede. Kad sam pretprošle sezone slavio i drugi put uzastopce nitko iduće godine nije očekivao da ću nanizati tri zaredom, ali čim sam lani osvojio prvo mjesto počele su kalkulacije. Ovog puta javnost je očekivala najviši plasman i zbog tih sam očekivanja prije starta bio u malom grču, ali sada kada odvrtim film, nisam napravio ni najmanju grešku, možda bih stoga mogao i češće biti nervozan", zaključio je Stoner.

Australca je 25 bodova s Phillip Islanda dignulo na treće mjesto u ukupnom poretku 23 boda iza Danija Pedrose na drugom i osam bodova ispred Valentina Rossija na četvrtom mjestu, a do kraja sezone su ostale još dvije utrke, u Estorilu 31. listopada i u Valenciji 7. studenog.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!