Automoto

Stoner uvjerljivo do slavlja

Lovro Štrbinić • nedjelja, 17.10.2010.
Stoner uvjerljivo do slavlja
Foto: EPA

Casey Stoner uvjerljivom je vožnjom i vodstvom od početka do kraja utrke proslavio još jednu pobjedu na domaćoj stazi u Australiji. Drugi je ovaj put bio Lorenzo, dok se za treće mjesto dugo vodila borba, a na kraju je u njoj slavio Valentino Rossi.

Početak utrke donio nam je bijeg Stonera na vodećoj poziciji, uz povećavanje prednosti iz kruga u krug. Već je tada postalo jasno da Australcu ova pobjeda može izmaknuti samo nekom eventualnom njegovom vozačkom greškom. Na drugom mjestu brzo se počeo odvajati i Jorge Lorenzo, te je vrlo brzo i drugo mjesto bilo neuhvatljivo za ostatak vozačkog društva. No, bitka za treću poziciju i neka niža mjesta u poretku bila je ipak nešto zanimljivija.

Vrlo aktivan u pretjecanjima danas je bio Ben Spies koji je startao s druge pozicije. On je zajedno s Haydenom, Rossijem, Simoncellijem i zakratko i Doviziosom bio u kombinacijama za najniže mjesto na pobjedničkom postolju. Ipak, Dovizioso nakon par krugova odustaje zbog problema s motociklom, a ostatak navedenog društva kreće u svoju borbu. Treba napomenuti da je najgore startno mjesto u tim dvobojima imao Rossi, ali je još jednom odličnom vožnjom pretjecao jednog po jednog konkurenta.

Nakon negdje polovice utrke Rossi i Hayden se odvajaju u dvoboju za treću poziciju, dok Simoncelli i Spies ostaju u borbi za petu poziciju. Iza njih na prevelikoj udaljenosti da bi se upustio u borbu na stazi vozio je Colin Edwards.

Na kraju, nakon što je dobar dio utrke Rossi proveo na trećoj poziciji, tri kruga prije završetka utrke Hayden uspijeva prestići Talijana i dolazi privremeno do trećeg mjesta u današnjoj utrci. Ipak, u zadnjem krugu Rossi vraća sebe na poziciju iza vodećeg dvojca i uspijeva tamo i ostati do kraja utrke. Bila je to još jedna dobra vožnja višestrukog prvaka koji je startao s osme pozicije. Peto mjesto na pripalo je Spiesu, dok je šesti bio Simoncelli.

VN Japana, utrka:
1. C. Stoner (Aus/Ducati) - 43:12,266 min
2. J. Lorenzo (Špa/Yamaha) + 8,598 sek
3. V. Rossi (Ita/Yamaha) + 17,997 sek
4. N. Hayden (SAD/Ducati) + 18,035 sek
5. B. Spies (SAD/Yamaha) + 22,211 sek
6. M. Simoncelli (Ita/Honda) + 25,017 sek
7. C. Edwards (SAD/Yamaha) + 35,168 sek
8. A. Espargaro (Špa/Ducati) + 46,194 sek
9. M. Melandri (Ita/Honda) + 46,294 sek
10. R. de Puniet (Fra/Honda) + 59,635 sek
11. M. Kallio (Fin/Ducati) + 59,664 sek
12. A. Bautista (Špa/Suzuki) + 59,732 sek
13. H. Aoyama (Jap/Honda) + 1:05,029 sek
14. H. Barbera (Špa/Ducati) + 1:05,053 sek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • bbbroman17.10.2010. u 10:17
    Stoneru, prekasno!!! Tako se treba od početka vozit
    bbbroman