Rukomet

Čupić i Džomba podijelili bodove

Ivana Strahija • ponedjeljak, 18.10.2010.
Čupić i Džomba podijelili bodove
Foto: Davor Sajko

U Skupini A Lige prvaka odigrani su u nedjelju svi dvoboji, a od naših rukometaša bodove su podijelili Ivan Čupić i Mirza Džomba sa svojim Löwenom odnosno Kielceom, dok su Mirko Alilović i Pero Metličić upisali poraz s Celjom.

Moćna španjolska ekipa, uvijek jedan od favorita Lige prvaka, poklekla je kod Chamberyja i tako dokazala da dosadašnji slabi rezultati (poraz kod kuće od Rhein Neckar Löwena i remi s Kielom) nisu slučajnost.

U Francuskoj su Španjolce čekali s velikim respektom, tim više što se visoka pobjeda nad Celjem (44:33) u prošlom kolu smatrala najavom Barceloninog novog početka. Do 22. minute Chambery je međutim uspio doći do 10:6, a uz raspoloženog Bašića (četvrti pogodak), granitna obrana dobro je držala Španjolce na udaljenosti. Iako su do 30. minute Španjolci smanjili na 14:12, u drugom poluvremenu Chambery opet odličnom igrom odlazi na 21:15.

Do kraja Chambery nema sreće s isključenjima, no čini se da to ni malo ne dira francusku ekipu, dok Barceloni nije uspjelo pomoći u onoj mjeri u kojoj je trebalo. Prekasno su Španjolci počeli smanjivati zaostatak, i rezultat je ostao po njih nepovoljan. Najbolji strijelac kod domaćih bio je Bašić s devet golova, dok su u redovima Barcelone Sorhaindo, Romero i Rocas upisali svaki po četiri.


Celje i Noka Serdarušić i dalje nemaju sreće, s njima ni naši Alilović i Metličić. Upisali su Slovenci tako svoj treći poraz za redom, pozitiva im ostaje tek prva utakmica u Kielceu. Svoje jedino vodstvo Celjani su imali, nakon početnih 1:4, na 7:6, a sve nakon toga otišlo je na stranu Kiela, 14 puta njemačkog prvaka. Već na poluvremenu Kiel ima +8 (10:18).

U drugom poluvremenu nastavak slovenskog potopa, a u 40. minuti Nijemci već imaju +12 (13:25). Iz toga se Celje dakako nikako nije moglo vratiti, iako je Serdarušić u igru slao i renomiranog Kokšarova, a Alilović je upisao 14 obrana. Mogli su Nijemci tako mirno dočekati kraj susreta, a u posljednjih je desetak minuta na gol Kiela umjesto Omeyera (16 obrana) stao Palicka. To je malo pomoglo Slovencima da -12 smanje na konačnih -6.

Najbolji strijelac kod Celjana bio je Rnić (5), Metličić je upisao dva gola, a kod Kiela se istaknuo Palmarsson (7 golova).


Veliki dvoboj, i neočekivani remi, upisan je u poljskom Kielceu, u kojem je na jednoj strani bio naš Džomba, a na drugoj Čupić. Utakmica je bila izuzetno neizvjesna, s čestim promjenama vodstva, ali i velikim grubostima, pa su čak trojica rukometaša, Grabarczyk (Kielce) te Tkaczyk i Bielecki (Rhein Neckar Löwen) dobili po crveni karton. Onaj prvi je diskvalificiran zbog trećeg dvominutnog isključenja, no druga dvojica dobila su direktni crveni karton zbog teških prekršaja.

Upravo su isključenje Bieleckog par sekundi pred kraj susreta, i njegov prekršaj, otvorili Poljacima vrata do prve pobjede, no šut Stojkovića obranio je gostujući vratar Fritz, a rezultat ostaje na 23:23. Najbolji strijelac u redovima Kielcea bio je Stojković (5), dok je u redovima Löwena najbolji bio Gensheimer (7). Čupić je postigao dva gola, Džomba ni jedan.

Utakmica je bila posebna i po tome što su se domaćini potrudili prirediti veličanstven doček Karolu Bieleckom, a Poljaka je na tribinama dočekao natpis "Ti si ponos poljskog rukometa". Rukometni čelnici Poljske, pa čak i premijer Donald Tusk čestitali su hrabrom Poljaku na oporavku od teške ozljede oka, koju je zadobio ovog ljeta igrajući za poljsku reprezentaciju protiv Hrvatske u prijateljskoj utakmici. Iako su inicijalne prognoze bile strašne, Bielecki se uz pomoć sofisticirane tehnologije rehabilitacije u potpunosti vratio u rukometni život.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Barlinek Industria Kielce23:23Rhein-Neckar Löwen
Chambéry 27:26Barcelona
Celje Pivovarna L.28:34Kiel
1Kiel 10326:277+4916
2Barcelona 10327:290+3713
3Rhein-Neckar Löwen 10307:292+1513
4Chambéry  10262:307-458
5Celje Pivovarna L. 10300:332-326
6Barlinek Industria Kielce 10276:300-244

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!