Nogomet

Vaha: "Nedostaje nam hrabrosti"

Vedran Attias • četvrtak, 21.10.2010.
Vaha: "Nedostaje nam hrabrosti"
Foto: Kristijan Komarica

Nakon remija bez golova u Maksimiru, oba trenera su bila nezadovoljna jer smatraju kako su njihove momčadi mogle do pobjede, a priliku za novi okršaj imat će već za nekoliko tjedana...

Dinamo nije uspio doći do toliko željene pobjede protiv Club Bruggea u trećem kolu Europske lige već su gosti odnijeli bod iz Maksimira. Trener belgijske momčadi, Adrie Koster, smatra kako je njegova momčad mogla do pobjede: "Dobro smo igrali, došli smo ovdje zabiti gol i tako smo se i postavili; napadački od prve minute. U prvom dijelu smo imali dosta prilika, no bili i nesigurni u obrani pa smo Dinamu pružili neke prilike."

Strateg gostiju veli kako je njegovoj momčadi nedostajao tek završni potez kako bi došli do tri boda: "Završno dodavanje nam nije bilo dobro i to je šteta; imali smo dosta prilika. Mislim da smo zaslužili više, ali za to morate zabiti, a mi nismo. U nastavku su nas stisnuli i igrali na duge lopte što nam nije bilo lako, no opet smo imali prilike na koncu." Ipak, priznao je Koster kako je i Dinamo imao svoje prilike pa je zadovoljan remijem: "S druge strane, imamo sreće što nam nisu zabili kazneni udarac i na koncu smo ipak zadovoljni. Villarreal je dobio tako da nam je PAOK itekako dostižan; kao i Dinamu."

Očekivano, trener gostiju je rekao kako ništa neće mijenjati u stilu igre svoje momčadi za dva tjedna: "Ne, mi ćemo igrati svoj stil igre. Ako ne pokušate igrati nogomet - teško je igrati protiv Dinama. Moramo ih stisnuti visoko i pokušati htjeti imati loptu jer oni nisu naviknuti na takvu igru. Vjerujem da je ovakav stil igre pravi za igru protiv Dinama."

Domaći trener, Vahid Halilhodžić, bio je lošije raspoložen od kolege s belgijske klupe: "Normalno da sam razočaran jer mislim da smo morali i trebali dobiti ovu utakmicu. Zašto nismo? Vidjeli ste koliko mojoj ekipi nedostaje samopouzdanja i koliko se boje; zato je prvi dio puno slabiji od drugoga. "

Dinamo je često gubio lopte i gostima pružao prilike iz kontri: "Teško je reći je li promašena prilika sa samog početka utjecala na samopouzdanje momčadi, no nismo se dobro kretali; posebno bez lopte. Bili smo bez ideje u napadu i oni su to znali iskoristiti u kontrama."

Ipak, Dinamo je u nastavku izgledao bolje, no Sammir nije zabio s bijele točke: "Drugi dio smo kontrolirali igru, dignuli ritam na razinu koju oni nisu mogli pratiti pa su često krali vrijeme. Nisam zadovoljan promašenim penalom jer sam rekao jednom igraču da ode pitati Sammira je li može pucati obzirom na udarac koji je dobio, ali on je rekao da može. Naravno, treba shvatiti Sammira koji se htio iskupiti nakon promašene prilike, ali obično je to tako u nogometu: nakon takvog sudara treba pucati netko drugi."

Ne sjećamo se da smo Vahu vidjeli lošije raspoloženog nego večeras: "Možda ja žurim i previše tražim od ove ekipe, ali kada se ukaže prilika - treba pokušati. Nedostaje nam hrabrosti i samouvjerenosti; život teče dalje i nema razloga zašto ne bi dobili u Belgiji."

Uspio je trener Modrih smoći snage tek odgovoriti na još jedno pitanje: jesu li izmjene napravljene prekasno: "Imali smo više šansi u nastavku, nekoliko puta je Rukavina bio u prilici i očekivao sam gol u svakom napadu jer je bilo očito da dominiramo, no to nije došlo. Vjerojatno sam trebao izmjene prije napraviti jer su Beqiraj i Tomečak unijeli živost. Opet, imali smo penal i sjajnu priliku Beqiraja koja se promaši jednom u 100 utakmica", zaključio je trener Dinama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.10.2010. u 14:58
    Vaha vrati se majci u Bosnu :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.10.2010. u 13:16
    pa je tako je...ali pokusaj to objasniti medijima, novinarima i ostalima, nie njima vazan niti dinamo niti hajduk, vazna je naklada...i to je sve...umjesto da bi se pomoglo nasim klubovima odmaze im se...bez obzira sto je mamic cudak i idiot, bar ga nije strah reci ono sto svi misle...nasi novinari... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.10.2010. u 12:32
    Da, samo što bi se u slučaju razvoja takve situacije zadnja utakmica protiv PAOK-a opet proglasila povijesna nad povijesnima (od strane medija) i od toga već tradicionalno nebi bilo ništ. Jednostavno bi se trebali izbacit izrazi poput povijesna utakmica, povijesna prilika, europsko proljeće i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Mihalj22.10.2010. u 12:30
    ajme bože mili kako vi neki sad fantazirate. tomečak ne bi trebao bit bek neg desno krilo. vrsaljko je najbolji na desnom beku a ne na lijevom krilu ( ?! ). da je samo tomečak bio desno jučer bilo bi bolje. badelj iza i bok. mogao bi i etto desno krilo bit al njemu fali završnica nekako je nedorečen
    Mihalj
  • Obrisan korisnik22.10.2010. u 11:58
    slazem se da je trebalo igrati sa krilima, ali ono sto je vaha htio je kontrola lopte i igre, napad iz posjeda, ono sto je bayern radio, cije jedino pravo krilo je robben, stoga su cuvali posjed dok se bekovi ne dignu visoko do kaz prostora, i onda igrali, a problem je sto je dinamo odigrao previse... [više na forumu]
    Obrisan korisnik