Nogomet

Hrvatska veza srušila Arsenal

Ivana Spahija • srijeda, 03.11.2010.
Hrvatska veza srušila Arsenal
Foto: EPA

Jedno od većih iznenađenja dana priredili su nogometaši Šahtara, koji su u susretu skupine H kod kuće svladali Arsenal, a u jednoj od glavnih uloga našli su se naši Srna i Eduardo, koji su zaslužni za drugi, pobjednonosni pogodak Ukrajinaca. Drugi dvoboj skupine donio je gostujuću pobjedu Brage, koja je u Beogradu minimalnom pobjedom uzela bodove posrnulom Partizanu...

Šahtar - Arsenal 2:1 (Eastmond 28', Eduardo 45'; Walcott 10')

Nogometaši ukrajinskog Šahtara priredili su neugodno iznenađenje Arsenalu, kojega su kod kuće svladali rezultatom 2:1 i tako se osvetili za težak poraz iz Londona. Za presudni pogodak ukrajinske momčadi zaslužni su naši reprezentativci, Eduardo je nakon asistencije Darija Srne pronašao put do mreže Engleza i donio pobjedu Šahtaru, koji se sada bodovno izjednačio s Arsenalom.

Utakmicu su bolje otvorili gosti iz Londona, koji su već u desetoj minuti došli do pogotka. Wilshire je dobro uposlio Walcotta, koji je s lakoćom svladao Pjatova za vodstvo Arsenala od 1:0. Taj pogodak nije pokolebao domaćine, koji su se nakon uspavanog početka razbudili sredinom prvog dijela i uspjeli doći do izjednačenja.

Jadson je u 28. minuti izveo slobodan udarac, a Eastmond je skrenuo loptu u vlastitu mrežu i poravnao rezultat na 1:1. Taj je pogodak djelovao motivirajuće na Ukrajince, koji su se sve više približavali prostoru gostiju, a pritisak na obranu Arsenala ponovno je urodio plodom u 45. minuti susreta. Srna je s lakoćom pretrčao Clichyja i idealno uposlio Eduarda, koji je matirao Fabianskog i Šahtaru donio vodstvo od 2:1. Sukladno ranije danom obećanju, iz poštovanja prema bivšem klubu u kojemu je proveo tri godine, Eduardo nije proslavio pogodak.

Drugo poluvrijeme proteklo je u nešto mirnijem ozračju, iako su domaćini imali nekoliko prilika za povećanje vodstva. Jednu od njih propustio je Eduardo u 76. minuti susreta kada je njegov pokušaj uspio zaustaviti Fabianski. Susret je tako završio velikom pobjedom Šahtara kojemu se otvaraju velika vrata za put prema osmini finala. Obojica naših nogometaša u ovom su susretu proveli na travnjaku svih 90 minuta.


Partizan - Braga 0:1 (Moises 35')

Dvoboj Partizana i portugalske Brage u Beogradu dobio je pomalo očekivan rasplet, gosti su minimalnom pobjedom od 1:0 odnijeli puni plijen s neugodnog gostovanja u Srbiji, u kojoj je nogomet nakon razornog potresa pomalo pao u drugi plan. Braga je ovom pobjedom uzela važna tri boda i produžila nadu u plasman u osminu finala, dok je Partizan i dalje na samom dnu bez ijednog osvojenog boda.

Nakon prilično uspavanog početka s obje strane, nešto konkretniji postali su gosti sredinom prvog dijela, što im se isplatilo u 35. minuti susreta kada je Moises glavom prebacio loptu preko domaćeg vratara Stojkovića za vodstvo Portugalaca od 1:0. Do kraja prvog dijela u nekoliko navrata su zaprijetili Paulo Cesar i Aguiar, ali bez konkretne opasnosti po vrata Partizana.

U drugom dijelu očekivano su agresivnije krenuli domaćini, nekoliko prilika za izjednačenje propustili su Petrović i Moreira, ali se semafor ipak zaustavio na konačnih 1:0 za važna tri boda Bragi, koja je sada došla na šest bodova i još se uvijek može nadati eventualnom plasmanu u osminu finala. Partizan je, s druge strane, ostao bez boda i morat će se oprostiti od najelitnijeg europskog natjecanja.

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Partizan0:1Braga
Šahtar2:1Arsenal
1Šahtar 612:6+615
2Arsenal 618:7+1112
3Braga 65:11-69
4Partizan 62:13-110

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.11.2010. u 03:13
    bravo dudu.najbolji si napadač na svijetu.wuhuuuuuuuuuu xD
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.11.2010. u 09:09
    Eduardo nije slavio, ali je zato Srna slavio za obojicu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.11.2010. u 08:56
    Srna baš i nije nešto bio pošten svaku sekundu je krao vrijeme ali igrao je dobro
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.11.2010. u 08:55
    svaka čast eduardo sjajna utakmica! Navijam za arsenal al to je bila sjajna utakmica
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.11.2010. u 08:35
    go chelsea..
    Obrisan korisnik