Hrvatski kup, Četvrtfinale, 09.11.2010, 17:00 h, Gradski stadion Varaždin, gledatelja: 300
Suci: Strahonja (Zagreb), Grgec (Bistra), Jureša (zagreb)
Varaždin
Varaždin
Josip Brezovec 33' (11m)
Roberto Punčec 39'
2:1(2:1) Rijeka
Hrvoje Štrok 27'
Rijeka

Varaždinu prva

Ivana Strahija • utorak, 09.11.2010.
Varaždinu prva
Foto: FaH

Četvrtfinale Kupa otvorili su Varaždin i Rijeka, a domaći su slavili s 2:1. Taj rezultat ne garantira baš ništa te će odluka 'pasti' u uzvratu u Rijeci.

Iako je jutro osvanulo sunčano, kako se približavalo 17 sati i početak susreta Varaždina i Rijeka u četvrtfinalu Kupa, vrijeme se pogoršavalo. Teški oblaci donijeli su noćne uvjete, a kad je potom počela i jaka kiša mnogi su se predomislili oko dolaska na stadion, pa smo nabrojali svega tristotinjak gledatelja.

Šteta je zbog malog broja gledatelja, jer su Varaždinci i Riječani pokazali nemalo nogometno htjenje da dođu do pobjede u prvoj od dvije utakmice. Iako je travnjak bio izuzetno težak a lopta se sasvim nepredvidljivo zaustavljala i skretala, nije dugo trebalo da vratari Dreven i Lisjak imaju posla. Prva prijeti Rijeka preko Kreilacha, a zatim 'uslugu' uzvraćaju na drugoj strani igrališta Varaždinci, kad je Dudić proigrao Brezovca.

Početni sastavi

Vezane vijesti

Varteks (4-2-3-1): Dreven – Katanec, D. Škvorc, Sušac, Šimek – Brezovec, Punčec – F. Škvorc, Hojski, Aganović – Dudić

Rijeka (4-4-2): Lisjak - Švrljuga, Baković, Čagalj, Budicin – Landeka, Kreilach, Štrok, Križman – Rodić, Đalović

Nakon tog početnog ispitivanja snaga Varaždinci su preuzeli travnjak, pa slijede pokušaji Dudića, koji se našao u zaleđu, te Hojskog, koji odbijanac šalje malo pored druge vratnice. Potom lijepu akciju slažu F. Škvorc, Aganović i Brezovec te tjeraju Lisjaka na reakciju, ali onda dolazi za domaće hladni tuš.

U 27. minuti je naime Đalović uspio proigrati Štroka, koji vara Sušca i malo van pet metara domaćih šalje loptu u nebranjeni dio mreže vratara Drevena.

Nije dugo trebalo domaćima da se vrate u igru jer opsjedaju gostujući kazneni prostor, a kad Čagalj prekršajem zaustavlja Dudića u 33. minuti, sudac Strahonja pokazuje na bijelu točku. Odgovornost na sebe preuzima kapetan Brezovec i trese mrežu za 1:1.

Remi im nije dovoljan, pa Varaždinci nastavljaju s pritiskom, što je urodilo plodom u 39. minuti. F. Škvorc pronašao je Punčeca, a ovaj s 20 metara jakim i preciznim šutom ostavlja Lisjaka začuđenog i svega za duljinu dlana udaljenog od lopte koja mu prolazi u mrežu.

Do kraja poluvremena još se jednom trese mreža Rijeke, loptu koju je kratko odbio vratar Lisjak Dudić glavom posprema u mrežu, ali je po mišljenju prvog pomoćnog suca Grgeca bio u zaleđu, pa se na odmor ide s 2:1.

Taj rezultat odmah po povratku na travnjak pokušavaju promijeniti Varaždinci, a nakon udarca iz kuta Brezovca Hojski odlično cilja na gostujuću mrežu, a loptu iz rašlji jedva vadi vratar Lisjak.

Do kraja susreta prestala je padati kiša, ali su i mreže mirovale. Varaždinci su svakako imali svojih prilika za uvjerljiviju pobjedu, posebno je interesantno bilo ubacivanje Katanca desetak minuta pred kraj, kad je Šafarić mogao podmetnuti nogu i poslati loptu u mrežu, no nije dovoljno brz. Riječani prijete iz sporadičnih protunapada, koje obrana Varaždina zaustavlja na vrijeme.

Utakmica tako završava s 2:1, a hoće li to Varaždincima biti dovoljno za prolazak u polufinale ili je rezultat bolji za Rijeku ostaje da se vidi nakon uzvrata na Kantridi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.11.2010. u 20:14
    Kao što je rekao Scoria,"u uzvratu ćemo se bacati i naglavu"!!!! Forza Fiume!!!!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.11.2010. u 00:07
    Čestitke Varteksu na pobjedi! Scoriji predstoji dug period uigravanja i vračanja samopouzdanja svojoj momčadi. Nedvojbeno će u tome i uspjeti, samo strpljivo!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.11.2010. u 22:39
    Steta da nismo slavili vecom razlikom.Cestitke igracima i treneru na pobjedi! U Rijeci nece biti nimalo lako ali vjerujem da Varteks moze izboriti prolaz u polufinale. Igraj Vartekse!
    Obrisan korisnik
  • The_Killer_000709.11.2010. u 22:00
    znajući kako rijeka igra doma u zadnje vrjeme ovo će bit dovoljno
    The_Killer_0007
  • Obrisan korisnik09.11.2010. u 21:41
    Bravo Varteks....mislim da rezultat i ne govori puno,ali dečki su se stvarno borili danas..po onom gadnom vremenu,onoj kaljuži..imali smo dobre šanse,i fala bogu kaj vuga nije igral pa on se tak i tak samo šetka po terenu i usporava igru..(viđeno protiv Šibenika) E sad...hrabro na uzvrat...nadam se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik