Nogomet

Rutinirano s naglaskom na Kranjčara

Ante Zovko • srijeda, 17.11.2010.
Rutinirano s naglaskom na Kranjčara
Foto: Kristijan Komarica

Na kišom natopljenom Maksimiru Hrvatska je rutinirano riješila zadatak zvan Malta. Težak teren otežavao je posao našim igračima, ali i u takvim okolnostima oni su pružili nekoliko akcija za pmaćenje. Niko Kranjčar je posebna priča ove utakmice jer je uz dva prelijepa pogotka i jednom asistirao Nikoli Kaliniću.

Vedran Runje: Vratari u ovakvim utakmicama praktički da nemaju posla osim vraćanja lopte u igru. Takva je sudbina večeras zadesila i Runju, koji se zbog toga sigurno neće žaliti.

Vedran Ćorluka: Rutinirana predstava na stoperskoj poziciji. Osim prosljeđivanja lopte prema veznoj liniji, što je karakteristika ovakvih susreta, otklonio je i neke od rijetkih malteških prijetnji.

Gordon Schildenfeld: Pridružio se Ćorluki s kvalitetnim izdanjem i na teškom terenu otklonio par malteških prilika. Solidan nastup upotpunio je i s nekoliko napadačkih izleta.

Darijo Srna: Odlično mu je sjeo povratak na desno krilo. S nekoliko prodora, ubačaja i udaraca dobro je iskoristio višak prostora i kvalitetno upošljavao suigrače.

Danijel Pranjić: Vratio se na "svoju" lijevu stranu i većinom pružao potporu Kranjčaru i ostalim kreativcima. I sam je nekoliko puta kreirao napadačke prijetnje.

Tomislav Dujmović: Pružao je dobru potporu glavnim kreativnim snagama u veznoj liniji i povezivao linije reprezentacije.

Ivan Rakitić (do 69. minute): Dobro se nadopunjavao s Modrićem i Kranjčarom te držao ritam naše reprezentacije. U nekoliko je prilika proigravao napadače, a dobar i u obrambenoj fazi.

Luka Modrić: Kreaciju je uglavnom prepuštao Kranjčaru i orijentirao se na držanje ritma, ali je i s nekoliko poteza znao oduzeti dah, kao u situaciji iz 31. minute kad je nakon driblinga pogodio stativu.

Niko Kranjčar: Opet prva violina hrvatske reprezentacije. Bilo ga je posvuda, tražio je loptu, dijelio ih precizno, a kao šećer za kraj došla su dva prekrasna gola u stilu velikih golgetera te asistencija za Kalinića.

Mladen Petrić (do 60. minute): Iznimno razigran, fino je kombinirao s veznjacima i na desnom krilu i u napadu te pokazao da imamo još jedno razvnovrsno rješenje u napadačkoj fazi.

Eduardo da Silva (do 78. minute): Dobru golgetersku formu iz Šahtara nije uspio prenijeti i u kockasti dres, ali je ostavio pozitivan dojam. Sudjelovao je u akciji za drugi pogodak i našao se u nekoliko odličnih prilika.

Nikola Kalinić (od 60. minute): Čim je ušao, počeo se aktivno nuditi suigračima. Propustio je jednu odličnu šansu, ali se iskupio pogotkom glavom i zaokružio lijepih pola sata.

Ivo Iličević (od 69. minute): Bez prevelikog doprinosa u trenucima kad je utakmica već bila odlučena i u kojima se samo čekao sučev zvižduk.

Mario Mandžukić (od 78. minute): Borben, tražio je igru u svojih 15-ak minuta, ali nije mu se ostvarila želja, postići gol, iako je u par navrata bio jako blizu.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Vatreni8218.11.2010. u 09:07
    pa nije ovo prijateljska da ubacujes 6 igraca. Naravno da neki nece igrati. Po tvojoj logici bi se trebalo samo zvati 14 igraca, jer ostali tako i tako nece dobiti ni minutu. Smijesno.
    Vatreni82
  • Vatreni8218.11.2010. u 09:05
    Petrića ja skoro nisam ni vidio na terenu osim kod onog udarca nakon ubacaja Kranjčara, takoder mi je Modrić bio opet dosta los i imao je puno pogresnih dodavanja. Svaka cast za onaj udarac koji je zaustavila stativa, ali sve u svemu sam razocaran s njegovim igrama u zadnje vrijeme. Zna on to puno... [više na forumu]
    Vatreni82
  • Obrisan korisnik18.11.2010. u 04:58
    Ljudi, ne gledate širu sliku. Nije pozvano 20 reprezentativaca da se, kao, uigravaju ili da dobiju svoju šansu, već da momčad ima širinu i da svaka pozicija ima barem dva igrača koji je mogu igrati. A to što igraju "isti" kako vi govorite, to je samo odlika ozbiljnog rada i ozbiljne reprezentacije... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.11.2010. u 23:58
    @bembach: mislim to u smislu da mu ko i poklepoviću igraju uvijek iste zamjene, totalno je predvidljiv. ja sam bio ziher da lakić neće dobit priliku,a pretpostavljao sm da i iličević neće dobit više od 10-ak minuta. nema smisla da zove 20-ak igrača kad mu igar samo 15
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.11.2010. u 22:27
    a čuj ovog idiota ribu.šta ih je zvao da igraju par minuta.a šta je trebao zvat samo 11 igrača koji će igrat svih 90 minuta i to je to?
    Obrisan korisnik