Nogomet

"Dobro sam iskoristio šansu"

Borna Rupnik • srijeda, 17.11.2010.
"Dobro sam iskoristio šansu"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatsku pobjedu nad Maltom zapečatio je Nikola Kalinić, napadač Blackburna koji smatra da je opravdao Bilićev poziv, dok se njegovi suigrači Pranjić i Ćorluka slažu prije svega oko teškog terena...

Nakon sat vremena igre na Maksimiru teren je napustio Mladen Petrić, a izbornik Slaven Bilić na kišu je poslao Nikolu Kalinića, koji mu se odužio pogotkom za konačnih 3:0 protiv Maltežana.

Kalinić je istaknuo nepovoljne uvjete u kojima se igralo: "Nismo po takvom terenu mogli sasvim razviti svoju igru, ali usprkos tome mislim da smo bili dobri".

Vedran Ćorluka: "Dali smo sve od sebe unatoč natopljenom travnjaku. Vidjelo se da smo kvalitetnija ekipa i zasluženo je pobijedio bolji protivnik".

"Teško je bilo probiti taj malteški zid", dodao je, a potom prokomentirao svoje minute na igralištu. "Drago mi je što sam uopće dobio šansu. Mislim da sam je dobro iskoristio", kaže.

"Ipak, najvažnija su tri osvojena boda. Kada smo zabili prvi gol, postalo je samo pitanje s kolikom će razlikom ova utakmica završiti", rekao je Nikola Kalinić.

Vremenske je uvjete kao važan čimbenik u raspletu događaja istaknuo i Danijel Pranjić: "Dobro smo igrali po ovako teškom terenu. Zato je bilo vrlo važno što prije zabiti taj prvi gol".

"Bila nam je onemogućena prava pas-igra zbog kiše i zato je ovih 3:0 na kraju sasvim dobar rezultat. Lijepo je bilo vidjeti da se skupilo i mnogo ljudi na tribinama, a jasno je da u zadnjih nekoliko utakmica za reprezentaciju Niko Kranjčar ključni čovjek na terenu", izjavio je Pranjić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!