Nogomet

"Potpuno otvoren susret"

Mihaela Bradovski • utorak, 23.11.2010.
"Potpuno otvoren susret"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon današnjih 90 koprivničkih minuta znat će se i prvi sudionik polufinala Kupa. Mile Petković i Luka Pavlović uoči susreta složni su kako su šanse za prolazak dalje 50:50, a kako se trenutno oba sastava nalaze u donjem dijelu prvenstvene ljestvice pobjeda i polufinale imaju posebnu težinu...

Rezultat 1:1 koji su u prvoj utakmici četvrtfinala postavili nogometaši Slaven Belupa i Zagreba, temelj je nada kako domaćeg tako i gostujućeg sastava, ali i garancija da nas u uzvratu čeka izjednačen i zanimljiv dvoboj. Da su šanse za prolazak dalje još uvijek jednake razmišljanje je i stručnjaka na domaćoj klupi, Mile Petkovića.

"Kao što sam rekao i nakon prve utakmice i jedna i druga momčad ima aktivan rezultat, a nama ostaje žal što smo u Zagrebu propustili nekoliko čistih prilika, a tako i bolji rezultat. Po meni su izgledi i dalje 50:50, prolazak dalje ambicija je i nas, ali i momčadi Zagreba. Jedan od ciljeva ove jeseni svakako nam je prolazak među četiri najbolje momčadi i nastojat ćemo to i ostvariti. Pa makar nakon izvođenja udaraca s bijele točke."

Vezane vijesti

U kratkom vremenskom periodu bit će ovo treći međusobni susret ove dvije momčadi, a posljednji na koprivničkom terenu završio je pobjedom sastava iz metropole. Međutim, Farmaceuti su od tada napravili pomak na prvenstvenoj ljestvici, ali i u samom pristupu na terenu. "Promijenila se taktička disciplina igre. Momčad poštuje pozicije i suigrače i pojačala je odgovornost. Rezultiralo je to posjedom lopte, prilikama i na kraju pogocima, ali još uvijek nije sve na razini koju očekujem. No na dobrom smo putu da stvari počinju funkcionirati."

Sastav domaćih za današnji okršaj bit će sličan onome sa Šubićevca, a Petković će ga odrediti prije samog starta utakmice. Odluka kluba je da u Kupu brani vratar Nurković pa će tako Rodić nakratko preseliti na klupu, dok je slaba forma razlog što u kadru 18-orice nema Tepurića. Na popisu ozlijeđenih nalaze se Bušić, Rogulj i Papa.

Luka Pavlović: "Cijelo vrijeme govorim da nemamo toliko problem igre koliko rezultata. Mi se igramo nogometa, zabavljamo se s njim, a ne znamo se natjecati. Moramo tu biti zreliji i odgovorniji, imati veću svijest kada govorimo o rezultatu koji je na kraju krajeva i najbitniji. Što nam vrijedi ako odigramo lijepo ako nastavljamo gubiti. Sigurno je da su igrači bili razočarani, posebno zbog dominacije i prilika s igračem manje, ali svi vjerujemo da će i taj pogodak i rezultat doći s budućim utakmicama."

Uoči posljednje prvenstvene utakmice strateg Zagreba, Luka Pavlović, morao se pomiriti s izostancima Jamesa, Pavlovića, Štigleca i Medića, a ususret najvažnije utakmice do kraja jesenske dionice, momčad iz Kranjčevićeve pretrpjela je nove gubitke. Za uzvratnu utakmicu Kupa iz konkurencije je sigurno ispao kartonirani Džolan te ozlijeđeni kapetan Tokić, dok za Jurendića i Oršulića još postoje kolike tolike nade da će krenuti put Koprivnice. Zbog svih navedenih problema kadru za današnju utakmicu priključeni su juniori, stoper Dominik Marjanović i veznjak Hrvoje Cindrić.

"Imamo novih problema s ozljedama i kartonima nakon utakmice s Lokomotivom. Utakmice u kojoj smo se po tko zna koji put iscrpili igrajući s igračem manje, a rezultat nas je mimoišao. Pred ovu bitnu utakmicu imamo ravno 13 igrača na koje mogu računati. Jurendić je dobio udarac u gležanj, nadam se da će moći barem malo pomoći, Abdurahimi se još nije oporavio, Oršulić ima problema s trbušnim zidom, a Tokića čeka snimanje nakon nagnječenja malog prsta, nadamo se da nije ono najgore - lom. Silom prilika odlučili smo priključiti kadru i dva juniora i oni s nama kreću na put."

Iako današnji dvoboj nije želio nazvati utakmicom godine, zbog posljednjih slabih HNL rezultata uspjeh u Kupu silno je potreban momčadi iz Ulice pjesnika. Unatoč svim problemima i spoznaji da će protiv Farmaceuta morati tražiti najmanje pogodak Pavlović vjeruje kako su šanse za prolazak u polufinale ovim dvjema momčadima i dalje jednake. Nešto optimizma "bijeli" mogu graditi i na podatku da su posljednju pobjedu upisali upravo u Koprivnici.

"Stanje nije dobro, što se širine kadra tiče, ali ovi svi igrači na raspolaganju su svjesni što nam znači ova utakmica i vjerujem da će oni koji istrče na teren napraviti dobar rezultat koji će značiti i naš prolazak. Ne trebam niti govoriti o kvaliteti i vrijednosti Slaven Belupa, nakon posljednje dvije utakmice nema prostora za iznenađenja. Kako sam rekao i na početku, davao sam i njima i nama šanse 50:50 i mi u Koprivnicu idemo iskoristiti naše šanse za prolazak dalje. Na posljednjem ćemo treningu vježbati i jedanaesterce."

Uzvratna utakmica 1/4 finala Kupa:
Slaven Belupo - Zagreb, 16:00

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.11.2010. u 16:26
    namješteno,bit će 1-1,pa penali
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.11.2010. u 11:36
    ma to će Slaven dobit
    Obrisan korisnik