Nogomet

Presudila neodlučnost kod prekida

Mihaela Bradovski • srijeda, 24.11.2010.
Presudila neodlučnost kod prekida
Foto: Davor Sajko

Jučerašnjim porazom u uzvratnom susretu četvrtine finala Kupa nogometaši Zagreba produžili su krizu rezultata koja u prvenstvu traje punih mjesec dana. Posljednja pobjeda izborena je upravo u Koprivnici, no ovoga utorka zagrebaši nisu mogli bolje od tek jednog dobrog poluvremena...

Osim što nemaju sreće s rezultatima, Pjesnicima sve veće muke stvaraju brojni izostanci. Nogometni centar Zagrebello pretvorio se u bolnicu, a broj ozlijeđenih i suspendiranih igrača uoči posljednje utakmice popeo se na njih osam. Luka Pavlović protiv Farmaceuta nije mogao računati na Jamesa, kapetana Tokića, Džolana, Oršulića, Jurendića, Novosela, Štigleca i Medića, dok su Krstanović i Šovšić bili spremni tek za jedno poluvrijeme.

Zbog svih navedenih izostanaka, te činjenice da su u početnih 11 mjesto pronašli Matija Špičić i Miroslav Pejić, igrači koji nakon polugodišnje stanke tek hvataju pravu natjecateljsku formu, na put Koprivnice krenula su i tri juniora - Trepšić, Cindrić i Marjanović - a dvojica su imala i aktivnu ulogu.

"Naši su problemi što se uzvrata Kupa tiče počeli i prije same utakmice. Koliko je situacija postala ozbiljna govori i podatak da je junior Trepšić započeo susret od prve minute, a još su dvojica sjedila na klupi. Unatoč svim izostancima u prvome smo se dijelu predstavili kao momčad koja zna što hoće, držali smo konce igre pod kontrolom i imali zadovoljavajući rezultat", impresije su Zagrebova stratega dan nakon visokog poraza i eliminacije.

Osim pogotka prednosti koju su "bijeli" držali sve do nesretne 40. minute, krajem prvog dijela propuštena je sjajna prilika za povećanje vodstva. No umjesto gola koji bi njegovoj momčadi donio ne samo novu prednost već i važan psihološki impuls, Pavloviću ostaje žal što se takve situacije ponavljaju već tjednima. Uz sve probleme s realizacijom mrežu vratara Višića načeo je njegov vlastiti suigrač.

"Na kraju sve opet ispada loše po nas, posebno kada se gleda konačan rezultat, a sve to uoči važne utakmice protiv Istre. Ipak, kao utjeha ostaje mi raspoloženje koje je u momčadi trajalo uoči Kupa pa sve do trećeg pogotka. Vjerujem da će se momčad uspjeti vratiti u to stanje."

Čak tri primljena pogotka Farmaceuti su "bijelima" zabili nakon prekida. "Nedaće koje nas u posljednje vrijeme prate, kako na terenu tako i van njega, utjecale su na koncentraciju mojih igrača. Kako drugačije objasniti te primljene pogotke uz toliko visokih igrača? Nedostatak koncentracije i odlučnosti prilikom tih prekida bio je ključan."

Do kraja jesenske polusezone, koja se iz obećavajuće pretvorila u ponavljanje prošlosezonskih muka, pred Pjesnicima stoje dva ispita, onaj zagrebački protiv Istre, te gostovanje u Osijeku. Pripreme za susret 17. kola protječe uz nadu da će se barem pokoji pojedinac vratiti u konkurenciju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.11.2010. u 17:44
    Kada Klub postane privatna "prčija" čovjeka koji ga nije platio novcem, a niti mu ga ostavio čača,onda trener može biti bilo tko ko će u momčadi držati sina tog čovjeka. A ako u Pavloviću ima malo morala i mrvicu samokritike onda bi bilo fer da sam ode jer momčad ga ne sluša a on je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.11.2010. u 00:44
    Medić nije bio zadovoljan rezultatima Šuška pa ga je smjenio....sad je valjda zadovoljan rezultatima,bravo Dražene,odličan potez,vizionarski
    Obrisan korisnik