Rukomet

Kljaić: "Spremni smo za revanš!"

Damir Žbulj • četvrtak, 25.11.2010.
Kljaić: "Spremni smo za revanš!"
Foto: Davor Sajko

Rukometaše CO Zagreba u nedjelju očekuje susret šestog kola Lige prvaka, a goste im dolazi njemački Flensburg, koji ih je u prošlom kolu nadigrao s tri pogotka razlike.

Rukomet se ove nedjelje vraća u zagrebačku Arenu kada je na rasporedu susret šestog kola Lige prvaka. U prošlom kolu na gostovanju u Njemačkoj poraženi su od Flensburga, a nadolazeći susret prilika je Zagrebašima za sportski uzvrat.

Trener CO Zagreba Neno Kljaić nije bio zadovoljan pruženom partijom na gostovanju kod Flensburga, posebno prvim poluvremenom u kojem su primili previše pogodaka, ali očekuje da će u nedjelju ispraviti greške iz tog susreta: "Kao prvo, očekujem jednu super utakmicu, odličnu za gledatelje koji stignu u Arenu. Flensburg je vrlo jak protivnik, igraju odličan, brz, 'skandinavski' rukomet, s brzim protokom lopte te nam ni u kojem slučaju neće biti lako."

Hendikep

Zagrebaši su već protiv Flensburga osjetili izostanak Ljube Vukića, pogotovo u njegovim obrambenim zadaćama jer ga je u napadu odlično nadomjestio Štrlek. "Neigranje Vukića za mene je veliki hendikep jer bez njega nemam kvalitetno rješenje za halfa. Ipak, očekujem da će cjelokupna obrana obrana bolje odraditi svoj posao i da se ovaj put njegov izostanak neće toliko osjetiti," izjadao se Kljaić.

"Naš prvi cilj je pobjeda, a drugi je pobjeda s većom razlikom od prošlotjednog poraza. Nismo dobro igrali, pogotovo u prvom dijelu. Primili smo previše golova, čak 19, a da pritom nismo napravili niti jedan pravi faul," pojasnio je Kljaić.

Od obrane se očekuje da bolje odradi svoj posao i ne omogući protivniku lagane šuteve iz blizine, bez bloka, kako bi i golmani bili u prilici odraditi svoje zadaće; "Obrana će biti ključ ove utakmice. Oni imaju četvoricu odličnih pucača, ali naši golmani bit će na visini zadatka, ako blok bude bolje funkcionirao."

Veliki problem za ekipu CO Zagreba prije prošle utakmice bio je i nedostatak kvalitetnih utakmica i preduga pauza od prošlog susreta Lige prvaka: "Dugačka pauza je bila glavni razlog što smo prespavali prvo poluvrijeme tog dvoboja. U njemačkom prvenstvu klubovi imaju kontinuitet jakih susreta, a one su najbolji kontrolni trening, za popravljanje i uočavanje grešaka. U našem prvenstvu utakmice nas mogu zavarati, ali bitno je da smo uočili naše greške u prvom susretu protiv Flensburga i siguran sam da ćemo u nedjelju pokazati naše pravo lice."

Poziv navijačima

Kapetan CO Zagreba i najbolji njihov strijelac u prošlom ogledu protiv Flensburga Zlatko Horvat pozvao je navijače da u što većem broju dođu u Arenu: "Želimo podršku pune dvorane. Vidjeli smo u prošlom susretu koliko znači domaći teren. Navijači su ih digli kada im je bilo najteže pa očekujem da ćemo i mi imati takvu vrstu podrške. Žao mi je što nismo iskoristili tih njihovih deset minuta slabosti u drugom dijelu, ali očekujem da ćemo ih svladati u Zagrebu, ali i nadoknaditi razliku iz tog prvog susreta."

Progovorio je trener koju riječ i o protivniku: "Flensburg u zadnje vrijeme igra odlično. Oni su vrh njemačkog rukometa, a samim time i vrh europskog. Ako im se vrati njihovo krilo Eggert, bit će sigurno opasniji. Mi ipak možemo puno bolje odigrati nego u prvom susretu. Neće biti puštanja kroz sredinu, a bitno je i da suigrači svjesni svojih pogrešaka. Očekujem ipak dobar rezultat, jer smo i u Njemačkoj, uz sve nedostatke, odigrali solidno drugo poluvrijeme te smo doživjeli jedan od najmanjih poraza proteklih godina."

Marko Kopljar se također osvrnuo na protekli susret te ponudio viđenje nedjeljne utakmice: "S obzirom na prikazanu igru, rezultat i nije toliko loš. Obrana je bila katastrofalna u prvom poluvremenu, a šteta što nismo imali malo više koncentracije kada smo stizali rezultat, jer smo mogli izvući i povoljniji rezultat."

Direktor kluba Bartol Kaleb na konferenciji za medije potpisao je još jedan sponzorski ugovor (28.) te je iskoristio priliku za poziv navijačima i ljubiteljima rukometa da u što većem broju napune zagrebačku Arenu: "Prodaja ulaznica ide dobro. Prodano je već više od dvije tisuće ulaznica, očekujemo da će dvorana biti odlično popunjena te bih pozvao ljude da na vrijeme nabave svoj primjerak jer ih u nedjelju očekuje pravi rukometna poslastica."

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani27.11.2010. u 19:09
    Za uspješnu ligu nije presudno jeli država ima 4 ili 60 ili 80 milijuna stanovnika, niti je presudan novac. Najbolji je primjer bivša Jugoslavija i njezina košarkaška liga 1980-tih. Država nije bila ni ekonomski ni populacijski vrh Europe - bilo je po tom pitanju mnogo jačih država. Ni ulaganje u... [više na forumu]
    Bogomdani
  • Obrisan korisnik26.11.2010. u 19:20
    To je slijed moje logike, a tvoj slijed je da nitko ne bi trebao imati nacionalnu ligu nego svi regionalnu. I tako u svim sportovima. Zašto bi npr. Englezi imali svoj Premiership ili Nijemci Bundesligu, zašto? Zašto se ne bi "otvorili"? [/QUOTE] Dragi moj, komentare kakve pišeš ne može napisati... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.11.2010. u 22:36
    Ljudi moji, s ovakvim vodstvom saveza nema budućnosti. Imali smo jaku ligu, klubove koji su bili u vrhu Europe, ali ne RK Zagreb mora bit jedini prvak Hrvatske... Ja sam Metkovac i ponosan sam, ali kad se sjetim što smo ovdje imali prije 10 godina i sad, bolje da nisam... Sramota tko nam vodi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Bogomdani25.11.2010. u 20:28
    Vlatko, ne glumi moderatora, ma koliko god bili izvan teme ne vidim da ima puno raspoloženih za pisanje o RK Zagreb kojima krademo dragocjeni prostor. Jedini kome smetamo si zapravo ti, valjda zbog tvog animoziteta prema umnim raspravama. Ovim putem ti se ispričavam jer svi znamo koliko su ti mrske.
    Bogomdani
  • Obrisan korisnik25.11.2010. u 20:09
    halooo ljudi,ovo je sport,samo sport i NIŠTA VIŠE ,,,tema je o rukometnom klubu Zagreb i vrijeme je da prestanete raspravljat o stvarima koje ne idu uz ovu temu
    Obrisan korisnik