Nogomet

Ispao branitelj naslova

Damir Žbulj • četvrtak, 16.12.2010.
Ispao branitelj naslova
Foto: EPA

Stigli smo i do šestog, posljednjeg, kola u skupinama A, B, i C ovosezonske Europske lige. Nastavak natjecanja aktualnog prvaka Atletica iz Madrida ovisio je i o rezultatu Arisa protiv Rosenborga, dok je Lille na svom travnjaku protiv Genta odlučivao o svojoj sudbini. Najzvučniji susret, između Juventusa i Manchester Cityja, nije odlučivao o prolasku skupine, ali su gostujući nogometaši bodom u ovom dvoboju mogli osigurati prvo mjesto.

Skupina A

Juventus - Manchester City 1:1
(Gianneti 43' / Jo 77')

Vezane vijesti

Juventus je nakon pet uzastopnih neodlučenih rezultata u pet odigranih susreta skupine A izgubio svaku šansu za prolaz u idući krug natjecanja, dok su gosti stigli u Torino s željom da iz ovog susreta izvuku barem bod koji bi im osigurao prvo mjesto skupine.

Domaći su utakmicu otvorili prilikama Giannetija i Del Piera u prvih 15-ak minuta igre. Gosti iz Manchestera nisu bili previše ambiciozni u prvom dijelu, a kazna ih je stigla dvije minute prije kraja poluvremena, kada Gianneti, s pet metara, šalje loptu iza leđa Givena.

U nastavku, Brazilac Jo propušta priliku na samom početku, dok je za Juventus u 56. minuti opasan Krasić. Atraktivno je u 74. minuti do pogotka pokušao stići Wright-Phillips, ali njegov pokušaj škarica odlazi pored gola. City je do izjednačenja stigao u 77. minuti, kada je Jo s desetak metara svladao Manningera. Do kraja susreta mreže se nisu više tresle, a gostujući nogometaši mogu se zadovoljno vratiti u Manchester.

Red Bull Salzburg - Lech Poznan 0:1
(Štilić 30')

Gosti su u otvaranju utakmice zaprijetili preko Rudnevsa, a Red Bull je uzvratio prilikama Cziommera, nakon 15-ak minuta igre. Lech dolazi u vodstvo nakon pola sata igre. Udarac Štilića u 16-ercu, završava iza leđa vratara domaćih. Cziommer je pokušao u 39. minuti, no rezultat do poluvremena ostaje nepromijenjen.

U nastavku su domaći nogometaš pokušali stići do izjednačenja preko Alana u 64. i 75. minuti, dok je najopasniju priliku za goste propustio Peszko, deset minuta prije kraja susreta.

Skupina B

Aris - Rosenborg 2:0
(Cesarec 45+1', Faty 90+2')

Aris je u teoriji imao lagani zadatak večeras. Pobjeda na domaćem travnjaku protiv otpisanog Rosenborga osigurala bi im prolaz u idući krug natjecanja. Toja u 13. i Javito u 14. minuti zaprijetili su na gol Norvežana. Michel je u 23. minuti pokušao iz slobodnog udarca s 20-ak metara, a gosti su preko Price i Moldskreda ugrozili gol domaćih u posljednjih 15-ak minuta prvog dijela. U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena domaći ipak dolaze u vodstvo, a pogodak postiže Danijel Cesarec.

Domaći nogometaši su kontrolirali utakmicu u drugom dijelu te su u drugoj minuti sudačke nadoknade stigli i do drugog pogotka. Strijelac je bio Faty, a uvjerljivom pobjedom osigurali su nastavak natjecanja u Europskoj ligi i na proljeće.

Bayer Leverkusen - Atletico Madrid 1:1
(Helmes69' / Merida 72')

Bayer je prije posljednjeg kola osigurao natjecanje u idućoj fazi Europske lige pa je sva pozornost bila usmjerena na goste iz Madrida. Aktualni osvajači naslova morali su u Leverkusenu, uz pogled na rezultat u Grčkoj, odlučivati o svojoj daljnjoj europskoj sudbini. Naš Domagoj Vida se našao u početnom sastavu domaćih.

Na terenu prekrivenom snijegom i ledom domaći nogometaši prvi su stigli do prilike, ali Jorgensenov udarac odlazi pored gola. Helmes prijeti po gol Atletica u 22. minuti, dok se gosti bude tek nakon pola sata igre. Prilikama Forlana u 32. i 38. minuti igrači iz Madrida ipak ne dolaze u vodstvo.

U nastavku Helmes propušta priliku u 57. minuti, ali u 69. minuti isti igrač nije imao milosti za ambicije gostujućih igrača. Jedno dugačko ispucavanje završilo je u kaznenom prostoru Atletica, a Helmes hladnokrvno šalje loptu pored golmana gostiju. Samo tri minute kasnije igrači Atletica dolaze do izjednačenja. Agüero se u 16-ercu domaćih oslobodio dvojice čuvara, lopta je stigla do Meride, koji postiže pogodak za goste. Helmes je ponovno u prilici u 74. minuti, ali njegov udarac odlazi malo pored desne vratnice. Mario Suarez je u 77. minuti propustio Atletico dovesti u vodstvo, ali njegov udarac, nakon što je loptu odbio vratar Bayera, odlazi preko gola. Minutu prije kraja susreta Agüero je iz neposredne blizine propustio još jednu priliku za pobjedu, ali i uz tri boda osvojena u Leverkusenu, zbog rezultata u Grčkoj, Atletico ne bi prošao u iduću fazu natjecanja.

Skupina C

Levski - Sporting Lisabon 1:0
(Mladenov 45')

Sporting je osigurao prvo mjesto u skupini te je na gostovanje u Sofiju stigao potpuno neopterećen rezultatom. Levski je bio konkretnija momčad u većini prvog poluvremena, a u vodstvo dolaze u posljednjoj minuti. Mladenov je iskoristio nepažnju obrane Sportinga te iz neposredne blizine posprema loptu u mrežu.

U nastavku su domaći nogometaši uspjeli sačuvati minimalno vodstvo te su se pobjedom oprostili od ovogodišnje Europske lige.

Lille - Gent 3:0
(Obraniak 30',Frau 56', Sow 89')

Lille i Gent izravno su odlučivali o drugom mjestu skupine C. Domaćima je za prolaz trebala isključivo pobjeda dok su gosti iz Belgije i uz neodlučeni rezultat mogli stadion napustiti uzdignutih ruku.

De Melo je već u 11. minuti, prilikom iz blizine, propustio dovesti domaće u vodstvo. U 22. minuti Balmont propušta još jednu priliku za Lille, no u 30. minuti domaći nogometaši ipak dolaze u toliko željeno vodstvo, a pogodak postiže Obraniak. Isti igrač imao je još dvije prilike do kraja poluvremena, ali na odmor se odlazi minimalnim vodstvom francuske momčadi.

Domaći su povećali svoje vodstvo u 56. minuti. Frau je udarcem iskosa s desne strane svladao vratara Genta. Lille je bolja momčad i u nastavku, a sve dvojbe oko pitanja pobjednika ovog susreta rješava Sow, minutu prije kraja dvoboja.

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Salzburg0:1Lech Poznań
Juventus1:1Manchester City
1Manchester City 611:6+511
2Lech Poznań 611:8+311
3Juventus 67:706
4Salzburg 61:9-82

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Sejlor17.12.2010. u 04:05
    Ih, da ih je bilo na kladioni ubost. 3.20 na sestu, uf uf.
    Sejlor
  • Obrisan korisnik17.12.2010. u 02:21
    6 utakmica, 6 neriješenih... svaka čast, treba i to postići.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.12.2010. u 23:57
    Juve je ispao, a nije izgubio ni jednu tekmu ... ni pobijedio na njihovu žalost.
    Obrisan korisnik
  • ElKun1016.12.2010. u 21:30
    Atletico je sve uprskao jos proslo kolo. Treba se okrenuti borbi za Ligu pravaka u Primeri. Atletiiii !
    ElKun10
  • Obrisan korisnik16.12.2010. u 21:20
    juventus je odlicno odigrao s mladim igracima...vidi se da omladinska skola dobro radi i da ce bit mladih i kvalitetnih juventina...stara dama ce bti samo nadimak u buducnosti
    Obrisan korisnik