Nogomet

Messi: "Nisam očekivao pobjedu"

Mihaela Bradovski • utorak, 11.01.2011.
Messi: "Nisam očekivao pobjedu"
Foto: EPA

Nakon što je proglašen najboljim svjetskim nogometašem 2010. godine, argentinski ofenzivac Lionel Messi, zahvalio je na priznanju, ali i priznao kako ga nije očekivao...

Messi je Zlatnu loptu osvojio ispred svojih klupskih kolega, Xavija i Andreasa Inieste. Uspjeh koji je španjolski dvojac postigao na Svjetskom prvenstvu po mnogima je trebao biti odlučujući faktor, a sličnog je razmišljanja bio i sam Argentinac.

Povodom dodjele Zlatne lopte Messi je opisan kao lider današnje Barcelone te kao najfiniji igrač u ovome trenutku. Glavni su razlozi to za osvajanje ovog dugo iščekivanog izbora.

"Ovo je poseban dan za mene. Vjerujte mi, nisam očekivao da ću slaviti. Velika je čast samo biti nominiran za Zlatnu loptu i sjediti u društvu preostala dva kandidata, a pobjeda je zaista vrhunac", skromno je dodao po primitku nagrade te dodao:

"Oba moja klupska suigrača su imali još i bolju godinu iza sebe. Osvojili su Svjetsko prvenstvo što je mnogo puta do sada imalo snažan utjecaj na konačan izbor. Osim u reprezentaciji i Xavi i Iniesta su bili važni pojedinci Barcelone. I oni su zaslužili ovu nagradu."

26-godišnji španjolski veznjak Andreas Iniesta osvojio je drugo mjesto i prvi je čestitao klupskom kolegi na novom uspjehu. "Leo je osvojio nagradu i moram priznati potpuno zasluženo. Ne bi bilo iznenađenje niti bilo koji drugi ishod, ali ne mogu ne biti sretan zbog njega."

Iniesta za iduće godine želi isto: "Godina iza nas, iza mene, je bila sjajna, nadam se da ćemo je uspjeti ponoviti što skorije. Vidjet ćemo što donosi budućnost. Svima koji vjeruju u mene mogu obećati da ću dati sve od sebe, na sve ostalo ne mogu utjecati."

"Čestitam Leu, ova je nagrada prije svega nagrada za filozofiju kluba u kojem sva trojica igramo. Svi ćemo dugo čuvati ovo sjećanje. Moj se život ne bi promijenio da sam osvojio ovu nagradu, i dalje bih nastavio igrati kako igram, a svima ovdje je najvažnije što je Lopta Barcelonina", kratko se na izbor osvrnuo trećeplasirani Xavi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • soecc12.01.2011. u 15:36
    Ispričavam se na ovoliko postova zaredom, ali moderator je izbrisao antove postove između, pa su ostali samo moji.
    soecc
  • soecc12.01.2011. u 15:10
    Meni je bitno da je Sneijder lani osvojio skoro sve a Messi skoro ništa. I ja svejedno tvrdim da je Messi najbolji na svijetu i sigurno će postati najbolji svih vremena, ali to sad nije bitno! A to da sam sam protiv cijelog svijeta, pogledaj si malo: svi osuđuju ovaj izbor i čude se nelogičnostima... [više na forumu]
    soecc
  • soecc12.01.2011. u 14:55
    Elko, pa jesi to ti?!? Šta si nadimak promjenio kad si dobio po tintari? Oni ljudi koji razumiju o čemu pričam, i koji znaju što je to "Zlatna lopta", njima ni ne treba objašnjavati. Tebi izgleda nisu dovoljni ni argumenti ni linkovi. Sve sam ti objasnio na onoj drugoj temi, ne da mi se više... [više na forumu]
    soecc
  • soecc12.01.2011. u 13:33
    Volim kad ovako nekog poklopim, pogotovo nekog ko se pravi pametan, a u stvari... 
    soecc
  • soecc12.01.2011. u 13:30
    Dakle da pokušam još jedanput, pa čitaj polagano, možda i uspiješ ulovit poantu (iako sumnjam): Zlatna lopta se dodjeljuje već više od 50 godina, na način da svjetski priznati sportski novinari glasaju za najboljeg igrača. Uvijek je taj izbor imao posebnu težinu, neusporedivo veću nego izbor FIFE... [više na forumu]
    soecc