Nogomet

Guardiola: "Barcelona razumije nogomet"

Mihaela Bradovski • utorak, 11.01.2011.
Guardiola: "Barcelona razumije nogomet"

Trener Barcelone, momčadi koja je dala sva tri kandidata za najboljeg igrača 2010. godine, Josep Guardiola vjeruje kako katalonska momčad predstavlja razumijevanje nogometa kakav on danas je...

Osim pojedinačnih uspjeha svojih igrača Guardiola kao potvrdu toga vidi i svoju nominaciju za stratega godine. Sve to, smatra, jednoga će dana biti neizostavan dio povijesti ove sjajne generacije.

"Svi mi smo ovdje zbog toga što smo pobjednici. Nismo svi oni najbolji, ali u nekom trenutku smo pobjeđivali i njih, najbolje od najboljih. Ovaj će ponedjeljak zauvijek ostati neponovljiv događaj za mene."

Kada su na red došla pitanja vezana za njegov sastav 39-godišnji je Španjolac konstatirao: "Bez obzira o kojoj se momčadi radilo, pa čak i u ovom slučaju Barceloni morate znati da je gotovo neizvedivo u užu konkurenciju staviti igrače iz istog sastava. A nama je to uspjelo. To je plod naše filozofije".

Što se filozofije tiče, nastavio je: "Nemoguće je objasniti filozofiju po kojoj funkcioniramo. Kadar je pun kvalitetnih pojedinaca, ali za ovo što mi postižemo potreban je sjajan kolektiv, i to ne samo na terenu, već na svim klupskim razinama. Mi smo jedna mala skupina koja predstavlja razumijevanje današnjeg nogometa. A ova trojica izuzetnih igrača predstavljaju sve to što smo godinama gradili".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • irilov11.01.2011. u 15:30
    eee kad bi ova "filozofija" koju pep spominje mogla nać put iz guzice doi glave nekih nedokazivih...al jebemu miša, onda ne i bilo gušta raspravljat, pogotovo kad znaš daš dobit rasptravu...
    irilov
  • The Phantom11.01.2011. u 15:20
    A bome ga i ti razumiš,Pep, inaće ne bi bilo tika-taka!
    The Phantom
  • Obrisan korisnik11.01.2011. u 15:01
    Gospodin Čovjek
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.01.2011. u 12:56
    Pep je gospodin, želim da što dulje ostane u Barci i osvoji još puno trofeja s ovom generacijom. koji gušt ih je gledat
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.01.2011. u 10:29
    Ne sumnjam da će 2011 baš Pep biti No1
    Obrisan korisnik